Rendelet

2022.09.28. 16:10

Megyénkben jelenleg is tombol a méhek legpusztítóbb betegsége, még zárlat alatt van öt település

A mézelő méhek nyúlós költésrothadásának megállapítása miatt megyénkben védőkörzeti intézkedéseket rendeltek el.

B. D.

– Adács, Karácsond, Vámosgyörk települések teljes közigazgatási területe, valamint Gyöngyöshalász külterületének M3-astól délre eső részére, illetve Atkár külterületének Fő úttól keletre eső részére védőkörzeti intézkedéseket rendelek el – olvasható a Vámosgyörk község honlapján található határozatban.  A zárlat visszavonásig, de legalább az augusztus 25-ei határozattól számított 60 napig marad érvényben.

A rendeletben meghatározták, hogy a zárlat alá vont területről tilos méheket, méhészeti termékeket kiszállítani. Továbbá kiemelték, a területen lévő méhcsaládok egy részét 14 naponta szükséges megvizsgálni a hatósági állatorvosnak vagy a méhegészségügyi felelősnek. Valamint a megnevezett öt település önkormányzatának segítenie kell a betegséghordozó méhcsaládok felderítését. A szabályozás az állandó és az ideiglenesen odatelepült méhészetekre is vonatkozik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában