Elismerés

2022.09.27. 18:18

Mint egy világítótorony: fényt és utat mutatnak mindannyiunknak az Odaadó díjban részesülők

A napokban ünnepi keretek között adták át a Civilút Alapítvány Odaadó díjait. Az eseményen Nyitrai Zsolt, kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki biztos, miniszterelnöki főtanácsadó is felhívta a figyelmet a díjazottak, illetve az őket jelölő szervezetek értékeire.

HEOL

Forrás: Beküldött/Civilút Alapítvány

Az elismeréssel azokat az embereket díjazzák, akik odaadással és elhivatottsággal tevékenykednek a fogyatékossággal, nehezítettséggel élőkért, az idősekért és a családokért, közösségszervező vagy szakmai munkájuk példaként állítható a társadalom elé. 

A díjazottak méltán rászolgáltak az elismerésre, sokszor erőn felül dolgoztak a fogyatékossággal, nehezítettséggel élőkért, családokért, idősekért – írta köszöntőjében Nyitrai Zsolt.

A Civilút Alapítvány portálunkhoz eljuttatott közleményéből kiderül, hogy az Odaadó díjat Életmű kategóriában Antal Andor, a parasportolók felkészítésében közreműködő szakedző, Bajzát Krisztián, a Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány kuratóriumi elnöke és Povázsayné Kovács Marianna, a Károlyi István Gyermekközpont – Különleges Gyermekotthona otthonvezetője vehette át. Közösségi kategóriában Odaadó díjban részesült Bonecz Ervin, a színházi jeltolmácsolás hazai meghonosítója, a 90 decibel Projekt megalapítója; Császár Antalné, a Csongrád-Csanád Megyei Napsugár Otthon Mórahalmi Idősek Otthona élelmezésvezetője; dr. Giller Lászlóné, a Fiatal Családosok Klubja önkéntese; Nagy Zoltán, a Segítő Kezek az Aktív Évekért Közhasznú Nonprofit Kft. idősügyi koordinátora és Vajtó-Tilhof Ingrid, a Magyar Szervátültetettek Szövetsége alelnöke, a Magyar Transzplantáltak Kulturális és Sportegyesületének elnöke. A zsűri posztumusz Különdíjjal ismerte el Mészáros Gabriellának, a Mozgássérült Emberek Önálló Élet Egyesülete önkéntes révészének tevékenységét. 

A díjazottak az elismerő oklevél mellett egy üvegből készült világítótornyot vehettek át, amely Kutassy László üvegművész alkotása. A világítótorony azt szimbolizálja, hogy az Odaadó díjban részesülők fényt és utat mutatnak mindannyiunknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában