Útépítés

2022.09.13. 18:28

Mintha máris süllyedne az egri Kertész utca

Még el sem készült, de máris furcsa hibákat találtak a környéken élők a Kertész utcában.

Sz. M. L.

Felújítás alatt a Kertész utca, Egerben

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Egy közelben élő férfi hívta fel a figyelmet arra, hogy az elmúlt héten aszfaltozott Kertész utcában máris megjelent egy furcsa úthiba. Egy jó harminc centiméter átmérőjű részen mintha süllyedne, beszakadni készülne a még kivitelezés alatt álló út.

– Nagyjából egy hetes az aszfaltozás a Kertész úton, már a végleges kopóréteg került fel, de máris megsüllyedt egy kis szakaszon az út. Hogy mi az oka azt nem tudom, látványos anyaghiánynak tűnik. Ráadásul az összes csatornafedél jól hallhatóan mozog és nincs síkban, hogy szerintem egy év alatt kiveri a teherautók kereke a helyéről a többségét, ahogy a Maklári úton is óriási problémát okoznak a rosszul kivitelezett túl alacsony, nagy túl magas csatornafedelek – mondta a férfi. 

Az önkormányzatnál érdeklődtünk arról, hogy mi lehet a süllyedés oka és tudnak-e róla, ám cikkünk megjelenéséig erről még nem tudtak felvilágosítást adni.

Felújítás alatt a Kertész utca Egerben 
Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A hozzászólások között többen panaszkodnak arra is, hogy az út túl keskeny, felesleges két sáv bicikliút, hiányolták a kivágott fákat, valamint a vízelvezetés működésképtelenségére is utaltak többen. Egy férfi felhívta a figyelmet arra, hogy a kocsibeállók a házak felé lejtenek, így ezeken keresztül az ingatlanokhoz zúdul be a csapadék. 

A Kertész út faltól falig történő felújításával kapcsolatban a kivitelezés során több lakossági fórumot is tartottak már. Ezeken is rendre felmerült, hogy a helyiek szerint semmilyen téren nem megfelelő a vízelvezetés megoldása, azonban az önkormányzat többször is hangsúlyozta már, hogy az előző ciklusban kezdett beruházás nem is tartalmazta a csapadékvíz-elvezetés rekonstrukcióját, ami e jelenlegi városvezetés több tagja szerint elfogadhatatlan hiányosság. A fórumon elhangzott, a csapadékvíz csatornahálózatának cseréje nem megoldható, de különböző megoldásokkal igyekeztek azok átjárhatóságát javítani, kiküszöbölni az eltömődéseket.

Felújítás alatt a Kertész utca Egerben 
Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában