Beruházás

2022.09.29. 19:00

Napelemes kiserőmű telepítésével megújult az SBS Kft. erdőtelki telephelye

Az SBS Szerelő Javító és Szolgáltató Kft. a Megújuló energia használatát, energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések támogatása projekt keretében egy közel 500 kW-os napelemes kiserőmű telepítését valósította meg az erdőtelki telephelyén. Most 76,96 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a beruházásra. Ennek eredményeképpen a hálózati csatlakozás és a kiserőmű rendszer beüzemelése megtörtént.

HEOL

Balogh László az SBS Kft. ügyvezető igazgatója

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A Napelemes energiaellátás fejlesztése az SBS Kft.-nél című projekt 2021-ben június elején kezdődött és idén augusztus 31-én fejeződött be. Mindezt a kft. vezetése közölte portálunkkal. A beruházás keretében napelemes rendszert építettek be, amely magába foglalta a napelemes modulok, a tartószerkezet és az inverterek beszerzését, azok beszerelését, illetve a kivitelezési szolgáltatás keretében egyebek között elvégezték a beüzemelést, a hálózati csatlakozást, s elkészült a kiviteli és csatlakozási tervdokumentáció.

A beruházás 76,96 millió forint európai uniós támogatás segítségével valósult meg Erdőtelken. A fejlesztés eredményeként az SBS Kft. üzemében az üvegházhatást okozó gázok éves csökkenésének aránya a fejlesztés előtti kibocsátáshoz képest jelentősen csökken. Az energetikai számítások által kiadott számadatok alapján az üzem kevesebb primer energiát használ fel működése során.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában