Jubileum

2022.09.06. 13:58

Negyed évszázados az intézmény, megélték a gondozási munka örömét Füzesabonyban + fotók

A Heves Megyei Aranyhíd Egyesített Szociális Intézmény fennállásának 25. évfordulója alkalmából ünnepséget rendeztek kedden a Füzesabonyi Közösségi Házban.

Fekete-Vadászi Erika

Radványi Katalinnak gratulál az elismeréshez Tatai Edina

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A jubileum alkalmából a füzesabonyi pszichiátriai és szenvedélybetegek otthonának lakói, valamint a már nyugdíjba vonult és jelenlegi dolgozói közösen ünnepeltek. 

Elsőként Tatai Edina, az intézmény vezetője köszöntötte a résztvevőket. 

– A jelenlevők mindannyian hozzájárultak valamilyen módon ahhoz, hogy megfelelő szolgáltatást nyújthassunk az intézményben élő betegek részére. A munka eredménye esetünkben nem mindig mérhető, de mindig büszkeséggel tölt el, amikor egy-egy rendezvényről úgy érkeznek haza hozzánk a lakók, hogy oklevelet, érmet vagy kupát tartanak a kezükben. Ezeket az eredményeket ünnepeljük most – mondta Tatai Edina.

Dr. Simon Attila István a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatója megjegyezte, az intézmény munkatársai az elmúlt hosszú évek alatt megélhették a gondozással járó munka megannyi örömét és nehézségét, s sokszor talán úgy érezhették, a nehézségek legyűrik a tenni akarást, és hogy egyedül vannak ebben a küzdelemben. 

– Tudniuk kell, bármilyen problémával is kell szembenézniük  a jövőben, nem lesznek egyedül, kollégáimmal együtt partnerek leszünk az előremutató elképzelések megvalósításában, s továbbra is nyitottan állunk az újító törekvések eléréshez, és azért dolgozunk, hogy az itt élők számára minél jobb feltételeket teremtsünk, valamint hogy az itt folyó munkát elismerjük  – biztosította támogatásáról dr. Simon Attila István a jelenlévőket. 

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A fogyatékossággal járó- és szenvedélybetegséghez társadalmi befogadás szükséges. 

– Füzesabonyban is voltak befogadási és elfogadási nehézségek a kezdetekkor, örömteli tény azonban, hogy a mögöttünk hagyott évtizedben egyfajta rendszerváltás ment végbe a fogyatékossággal élő emberekkel kapcsolatos szemléletmódot illetően. A szemléletváltásnak köszönhetően ma már a fogyatékossággal élő ember nem egy segítségre szoruló elesett személy, hanem a társadalom egyenértékű tagja, jogok birtokosa, aki támogatásra számíthat arra vonatkozóan, hogy életét a lehető legnagyobb és az általa igényelt önállósággal élhesse, hangsúlyozta a főigazgató.

A jubileumi ünnepségre az intézmény lakói humoros előadással készültek, valamint énekzenei tehetségüket is megmutatták a jelenlévőknek. 

Elismeréseket is kiosztottak mindazon dolgozóknak, akik már 25 éve áldozatos munkájukkal segítik az intézmény működését, és kiveszik a részüket a gondozottak magas színvonalon történő ápolásából.

Kakuk Rozália, Ivanics Ernőné, Radványi Katalin, Barna Mónika, Berebora Zoltánné és Tatai Edina is elismerésben részesült.

Végezetül a szintén negyed évszázados megalakulásukat ünneplő Szihalmi Fúvósok emelték az eseményét fényét. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában