Bükki Nemzeti Park

2022.09.28. 18:57

Nyomkeresés is lesz az állatok világnapján a Nyugati Kapu Látogatóközpontban

Három napon keresztül tart a programsorozat, csütörtökig lehet jelentkezni.

Sz. M. L.

Csütörtökön még lehet jelentkezni a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság állatok világnapi programjára. Az eseményt jövő hétfőtől három napig a Nyugati Kapu Látogatóközpontban tartják. A szervezők kiemelik, hogy Magyarországon 1991 óta tartozik a jeles napok sorához az állatok világnapja, melyet október 4-én, Assisi Szent Ferenc halálának napján tartanak. Ő volt az állatok védőszentje, aki már a XIII. század elején azt hirdette, hogy mindent szeretnünk kell, ami körülvesz minket, legyen az élő vagy élettelen. 

A látogató csoportok három napon keresztül ismerkedhetnek a 2022. év fajaival és élőhelyeikkel, az állatok különböző életnyomai után kutathatnak a természetiskola környezetében. Ismerkedhetnek a beporzás jelentőségével és a beporzásban szerepet játszó hazai rovarfajokkal játékos formában, illetve a védett és fokozottan védett emlősökkel, amelyek a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság területén élnek. A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Részvételi szándékukat – a csoport létszámának és korosztályának megjelölésével – a [email protected] címen kell jelezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában