Küzdelem

2022.09.15. 12:30

Országos versenyen remekelt az egri gépkezelő, Magyarországon marad a vándorkupa

Még csak 23 éves, de igazi feltörekvő tehetség az egri Liptay Ádám, aki a V4 Rodeó Nemzetközi Döntőjén, a Hungaroringen a negyedik helyen végzett, éppen csak lemaradva a dobogóról a legjobb szlovák, cseh, lengyel és magyar gépkezelők idei kiélezett viadalában.

HEOL

A Magyar Közút Nonprofit Zrt.-t idén is három útüzemeltető szakmunkás képviselte a visegrádi négyek közútkezelőinek rendezett, ezúttal Magyarországon, a Hungaroringen zajló nemzetközi rodeó versenyen. A legutóbbi szlovákiai döntőn nyújtott bravúros teljesítmény után, a szemtelenül fiatal magyar közutasok ismét bebizonyították, hogy ők a térség legjobb gépkezelői - írja a Magyar Közút. 

Az egri Liptay Ádám (bal oldal) negyedik lett a neves versenyen
Forrás: Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Közleményükből kiderül, hogy a korábbi évek döntőihez hasonlóan a magyar közutasok teljesítménye ismét felülmúlhatatlannak bizonyult, így idén is két dobogós hely büszke tulajdonosai lehetnek, marad tehát a méretes vándorkupa és a dicsőség országhatáron belül. 

Nem egyszerű feladatokat kaptak az indulók
Forrás: Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Az első helyezett idén is a mindössze 29 éves pápai Pintér Gergő lett, a salgótarjáni, harmincas évei elején járó Pál Tibor a dobogó második fokára állhatott, az egri Liptay Ádám pedig negyedik helyen végzett. 2023-ban Csehország adhat otthont a nemzetközi döntőnek és még idén októberben Ausztria is megrendezi az első Európai Rodeó Bajnokságot, melyen a 10 résztvevő ország között Magyarország is képviseli magát a legjobb gépkezelőivel - tudtuk meg a Magyar Közúttól. 

A próbák a tolatási képességeket is mérték
Forrás: Magyar Közút Nonprofit Zrt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában