Ajánló

2022.09.29. 20:00

Rengeteg program közül válogathatunk ezen a hétvégén is Heves megyében

Kutatók éjszakája, szüreti felvonulások, zenei programok, közösségi futás – csak néhány program, amelyek közül péntektől vasárnapig válogathatunk szűkebb hazánkban.

HEOL

A Kutatók Éjszakája idén is várja az érdeklődőket Egerben

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Péntek

Eger: A Népmese napját 2005 óta rendezik meg minden év szeptember 30-án, Benedek Elek születésnapján. A nap célja, hogy a könyvtárosok, az óvónők, a pedagógusok és a mesével foglalkozó szakemberek, valamint a meseszerető gyerekek és felnőttek ezen a napon megkülönböztetett tisztelettel forduljanak mind a magyar, mind más népek meséi felé. A Bródy Sándor Könyvtár Gyermekkönyvtára évek óta könyvtári foglalkozásokat, programokat kínál erre a napra a város óvodáival, iskoláival együttműködve. Így van ez idén is. Gyere, mondok mesét neked! című programra várják a családokat és egyedülállókat, mesekedvelő fiatalokat és időseket, gyerekeket és felnőtteket 17 órától.

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával közösen rendezi meg a Kutatók Éjszakáját Egerben, ahol a gazdag programkínálat között kiemelt figyelmet kap a klímaváltozás hatásainak bemutatása és az ökotudatos életmód szemléltetése. A rendezvény egészen vasárnapig tart.

Az Egri Kábítószerügyi Egyeztető Fórum és a Városi Diáktanács a megyeszékhelyen rendezi meg immáron 20. alkalommal a Tiszta Élvezet Drogprevenciós Napot. A délutáni részt idén is a VDT színesíti különböző, diákoknak szóló, játékos, ismeretterjesztő, csapatépítő programokkal. Találkozás 14 órakor a Dobó téren.

Október elseje világszerte az a nap, amikor a zenét ünnepeljük. Ebből az alkalomból pénteken 18 órától koncertet szervez az Egri Farkas Ferenc Zeneiskola. Az eseményen fellépnek az intézmény növendékei és tanárai. A belépés díjmentes.

A Szentmarjay Tibor Városi Stadionban 18.30-tól közösségi futóedzésre várják a sportolni vágyókat. Ami biztosan lesz: közös bemelegítés, futóiskola gyakorlatok, intervall feladatok, közös levezetés és nyújtás. Az edzést Kun Mátyás és Kormos Kitti tartja.

Csütörtökön kezdődött, és még pénteken is várja az érdeklődőket a Felnémeti Szüret. A péntek délutáni programok között szerepel szüreti koszorú szentelése és felvonulás is.

Felsőtárkány: Ismét lesz Baba-Mama Klub a településen. A klub nagyjából a Faluház megnyitásával egy időben jött létre, így 2022-ben már több mint tíz éve működik. A klub fő célja, hogy a településen élő legifjabb gyerekeknek és szüleiknek találkozási lehetőséget és tartalmas programokat kínáljon.

Szombat

Eger: Leképezések címmel kiállítás nyílik 16 órától a Kepes Intézetben. A Franciaországban élő Laszlo Horvath fotóművész csodálatos fotói megmutatják azt, hogy a körülöttünk lévő világ redukált részleteinek meglátása, bemutatása milyen jelentős művészi lehetőségeket hordoznak magukban. A kiváló zenét a Báder Elemér Quartet biztosítja. Az esemény után szeretettel várják a vendégeket borkóstolóra és állófogadásra.

Gyöngyös: Október elsején 18 órakor kezdődik a Dr. Fejes András Sport- és Rendezvénycsarnokban a Zene világnapján immár hagyományos operagála. Az est során fellép Kertesi Ingrid, a Magyar Állami Operaház magánénekese, Liszt Ferenc-díjas, kiváló és érdemes művész, továbbá Bakonyi Anikó, a Magyar Állami Operaház magánénekese, Klein Ottokár, Szilágyi Szilvia, Koczka Tamás operaénekesek, valamint Domoszlai Sándor magánénekes.

Detk: Délben kezdődik a településen a szüreti felvonulás, amely a piactérről indul, és a rendőrség, a posta, majd a búcsútér érintésével érkezik a sportpályára. A szüreti nap programjai 14 órakor megnyitóval kezdődnek. A helyi óvodások, majd az iskolások műsorát a Ride Show Dance Tánciskola fellépése követi. Ezután Norbi énekel, majd a Mátraljai Néptánc és Hagyományőrző Egyesület Fiastyúk és Jázmin csoportja lép a közönség elé. Szikra László stand up comedy műsorát Matyi és a Hegedűs, illetve Desperado feat. Réka fellépése követi. Az est sztárvendége a Road együttes lesz, 20 óra 15 perctől adnak élő nagykoncertet. Dj Berki retró diszkója zárja a napot.

Bélapátfalva: Ezúttal az egykori mészkőbánya által feltárt geológiai értékek megismertetését kívánják az érdeklődők számára biztosítani egy látványos szakvezetett körtúra során, miközben a védett természeti terület egyéb érdekességei is feltárulnak. A szakvezetett túra során a résztvevők bejárhatják a Bél-kő tanösvényt, majd a Bél-kő-nyak panorámája után a Bükki Nemzeti Park érintésével leereszkedhetnek Bélapátfalvára.

Vasárnap

Felsőtárkány: Ismét megrendezik a Bükk Kapu TerepShowt. Idén október 2-án reggel nyolc órára várják a terepre vágyó futókat Felsőtárkányban, a profiktól a lelkes amatőrök át a legkisebbekig.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában