Az innováció világa

2022.09.29. 21:00

Startup program az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen

M. H.

Az egri egyetemen startupokról is tanulhattak a diákok

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem (EKKE) immár harmadik éve vesz részt az országos Hungarian Startup University Programban (HSUP), amelynek célja a hazai egyetemisták megismertetése az innováció világával, a modern vállalkozói ismeretekkel és különösen a startupok működésével – közölte Zentai László, az intézménykommunikációs referense. Az első két évben 282 EKKE-hallgató sajátította el a startupindítással kapcsolatos ismereteket és kompetenciákat a HSUP online tananyagának segítéségével. Közülük közel harminc hallgató élesben is kipróbálhatta a startupok világát.

Az ígéretes ötlettel rendelkező diákok a kurzus második félévben már startup-csapatban dolgoztak tovább, amely során szakértői mentorálásban és anyagi (HSUP-ösztöndíj) támogatásban is részesültek. A tanév végén a hallgatók a Gazdaságtudományi Intézetben szervezett Pitch Day-en mutatták be nyerő ötleteiket, illetve az azokról készült kisfilmeket.

A rendezvény meghívott vendégei, előadói között szerepeltek olyan jelenlegi és volt Eszterházy-s diákok is, akik már elindították innovatív vállalkozásukat vagy befutott startup cégnél töltenek be fontos pozíciót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában