Szüreti mulatság

2022.09.21. 15:26

Sutultak, szüreti dalokat énekeltek a kicsik az egri Eszterlánc Tagóvodában + fotók

Szüreti fesztivált tartottak szerdán az egri Szivárvány Óvoda Eszterlánc Tagóvodájában.

F. V. E.

A vidám napot népzenés táncházzal, s az óvoda konyháján készült, frissen sült pogácsa elfogyasztásával zárták

Forrás: Korsós Viktor/Heves Megyei Hírlap

– Több éves hagyományt ápolunk ezzel a programmal. E jeles nap célja, hogy az óvodások játékos körülmények között megismerjék az egri borvidékhez fűződő hagyományokat, s hogy mélyítsük az Egerhez fűződő érzelmi kötődésüket – mondta el portálunknak a tagóvoda vezetője, Batki Krisztina. 

A mulatságra meghívást kaptak csapatok a Szivárvány óvoda összes tagintézményéből, így együtt játékos vetélkedőkön vettek részt, népi játékokkal ismerkedtek meg, s ízelítőt kaptak a szüretelés és a mustkészítés munkálataiból. 

Szőlőprés bemutatót tartott a gyerekeknek Kerenszki Attila borász, a Hóvirág csoport tagjai pedig szüreti verseket és énekeket adtak elő. 

– Megnyitottunk egy kiállítást is, amelyen zöldségekből és gyümölcsökből készített ötletes alkotásokat mutatunk be. Ezeket az óvodásaink a szüleikkel együtt hozták létre, igazán kreatívak voltak, s méltón emelték a rendezvényünk ünnepi hangulatát – jegyezte meg Batki Krisztina.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában