Természetvédelem

2022.09.29. 17:32

Szemétgyűjtési akciót szerveznek, megtisztítják az Eged-hegyet

A Tisztítsuk meg az Eged-hegyet! elnevezésű eseményt október 2-án, vasárnap reggel tartják a Teambuilding Sportegyesület és az Agricum Turisztikai és Természetvédelmi Egyesület szervezésében.

B. D.

A Nagy-Eged-hegyet tisztítják meg a szeméttől

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

– Több mint 10 éve minden évben ősszel megrendezzük a szemétgyűjtést a partneregyesületünkkel együtt. A Teambuilding Sportegyesület szervezi a XV. Eged-hegyi Sherpa Rally-t, és ezelőtt mindig megtisztítjuk az Eged-hegyet – közölte portálunkkal Mester József, az Agricum Turisztikai és Természetvédelmi Egyesület elnöke.

 – Mikor ezzel elindultunk, elég sok szemét volt, de szerencsére az látszik, hogy évről-évre kevesebb ez a mennyiség. Úgy gondolom, ha tiszta, szép a környezet, akkor ott talán kevesebb szemetet hagynak az ottjárók – hangsúlyozta az elnök.

Ismertette az útvonalat is: a Kiseged-dűlőtől kezdődik a gyűjtés, majd több útvonalon mennek fel a keresztig. Az indulás körülbelül fél 10-kor lesz, mindenkinek biztosítanak szemeteszsákot és kesztyűt is. Továbbá a gyűjtés után az összegyűjtött hulladék elszállításáról is az egyesületek gondoskodnak.

Minden önkéntest szeretettel várnak 9 órától.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában