Tragédia

2022.09.30. 12:56

Az utolsó előadás - Nyírtassról tartott haza az M3-ason tragikusan elhunyt egyetemi oktató

Baleset áldozata lett a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Agrár- és Élelmiszergazdasági Intézetének igazgatója.

Utolsó előadását Nyírtasson tartotta dr. Fogarassy Csaba egyetemi tanár

Forrás: Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége/Facebook

Az egyetemi oktató Nyírtasson tartott egy előadást, onnan ment hazafelé, ám már nem érkezett meg. A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége közösségi oldalán közölte a megrendítő hírt.

Mint írják, „konferenciánkon részesei lehettünk klímaváltozásról és az energiakrízis gyakorlati kérdéseiről szóló lenyűgöző és megrendítő módon utolsó előadásának.  Most kaptuk a szomorú hírt, hogy tegnap délután tragikus hirtelenséggel elhunyt  Dr. Fogarassy Csaba egyetemi tanár, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Agrár - és Élelmiszergazdasági Intézet igazgatója. A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége őszinte részvétét fejezi ki az elhunyt családjának, barátainak és munkatársainak.“

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Facebook-oldalára csütörtökön került ki a szomorú bejegyzés. A poszt alatt egykori kollégáitól és hallgatóitól is özönlenek a részvétnyilvánítások. „Olyan vezetőnk voltál, aki a szervezeti kultúrát az elfogadás, együttműködés irányába vitted, jól éreztük magunkat a vezetésed alatt, nagyon fogsz hiányozni” – fogalmazott az intézmény egyik munkatársa. „Egyike volt azon nagyon-nagyon kevés tanáromnak, akire felnéztem. Emlékszem, mikor szigorlatoztam nála, és kivételesen tényleg odatettem magam és tanultam, végül 5-ös lett (ami sokszor nem fordult velem elő…), azt mondta a vizsga végén nekem: felejtsen el mindent ebből, az élethez nem ez kell. Részvétem a családnak, nyugodjon békében” – emlékezett vissza egy korábbi hallgatója.

Mint korábban írtuk, halálos baleset történt szerdán délután az M3-ason. Az áldozatról sokáig csak annyit tudtunk, hogy egy 51 éves férfi az. Kisteherautó és személyautó ütközött össze az M3-as autópálya 50-es kilométere közelében, Kerekharaszt térségében, a főváros felé vezető oldalon szerdán kora délután. 

A baleset következtében feltorlódott járművek közül ugyanitt több személyautó is karambolozott. A műszaki mentést a hatvani hivatásos tűzoltók végzik. A helyszínre mentő és mentőhelikopter is érkezett. Később tudtuk meg, hogy dr. Fogarassy Csaba egyetemi tanár volt az áldozat.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában