Felújítás

2022.09.08. 17:59

Szinte új hidat kell építeni Gyöngyösön

Előre nem látott tartószerkezeti hibák miatt tovább tart a Vachott Sándor utcai híd lezárása

Sz. Sz. I.

A Vachott Sándor utcai hídon idén már nem indulhat meg a közlekedés

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A tervezettnél jóval tovább tart majd Gyöngyösön a Vachott Sándor utcai Nagy-patak híd felújítása, áll az önkormányzat közleményében. A városvezetés azt közölte, hogy minderről a nyugati elkerülő úthoz kapcsolódó, állami kezelésben lévő belvárosi utak felújításának beruházója, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) tájékoztatta őket. A NIF Zrt. a levelében azt írta, hogy a híd felújítása során, a feltárás közben, a tartószerkezetében olyan hibákat fedeztek fel, amelyeket előre nem lehetett látni, ezért a felújítást fel kellett függeszteni. A feltárt teherbírási problémákat csak jóval nagyobb munkával lehet kijavítani, mint amit terveztek a szakemberek: gyakorlatilag új hidat kell építeni, amit előtte meg kell tervezni, valamint engedélyeztetni is szükséges.

A gyöngyösi önkormányzatnak küldött tájékoztatásból az is tudható, hogy a beruházó a szerkezet cseréjének tervezését elrendelte, a kivitelezés azok elkészülte után fog megtörténni, azonban várhatóan az is hosszabb lesz, mint az eredetileg tervezett hídfelújításé. A híd befejezési határideje így jövő évre csúszik. A NIF Zrt. a levelében úgy fogalmaz: „Tudjuk, hogy Gyöngyös lakosságának és az arra közlekedőknek kellemetlenséggel jár a lezárás, amiért szíves elnézésüket és türelmüket kérjük. Az átépítés után viszont hosszú időre egy teherbírásában megfelelő, új hidat kap vissza a város.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában