Ünnep

2022.09.21. 07:30

Több helyen elmaradhatnak az adventi vásárok az energiaválság miatt, még várnak a döntéssel megyénkben

Van olyan város, ahol már most eldöntötték, hogy nem kapcsolják fel az ünnepi fényeket, nem tartanak vásárt advent idején.

B. D.

Az országban számos településen felmerült, hogy a jelenlegi kiszámíthatatlan időszakban takarékossági okokból nem rendeznék, vagy csak kevesebb programmal tartanák meg a hagyományos év végi ünnepek előtti adventi vásárt, írja a Világgazdaság (Vg). 

– Székesfehérvár önkormányzata csökkentett programokkal, de szeretné megtartani az ünnepet bevezető heteket, hogy legalább ez a program megmaradjon a város közössége számára a karácsonyi időszakban – olvasható a Vg-n. Tamási hivatalos honlapján is az szerepel, a képviselő-testület határozott arról, hogy az adventi ünnepekre kötött rendezvények többségét valószínűleg lemondják, azonban a további részletekről még nem lehet tudni. 

A fentiek alapján megkérdeztük három Heves megyei város, Hatvan, Gyöngyös és Eger önkormányatának illetékeseit, arról, hogyan képzelik el az idei adventet. Megkeresésünkre az önkormányzatok azt a választ adták, hogy még nem született döntés az ügyben, várhatóan októberben, illetve novemberben döntenek erről a kérdésről, akkor szolgálnak bővebb információval.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában