Segítség

2022.09.30. 15:46

Újabb mentőautó indul Egerből Kelet-Ukrajnába

A Kárpátok Alapítvány már a harmadik járművet küldi, hogy segítsék a sérültek ellátását.

Sz. M. L.

Prokaj Gábor, a Kárpátok Alapítvány munkatársa, Bata Boglárka, a Kárpátok Alapítvány-Magyarország ügyvezető igazgatója és Németh Mercédesz, a Kárpátok Alapítvány munkatársa

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Immár a harmadik, orvosi eszközökkel és gyógyszerekkel felszerelt mentőautót juttatja el Kelet-Ukrajnába – közölte pénteken a felnémeti sajtótájékoztatón Prokaj Gábor, az alapítvány önkéntese. Elmondta, hogy a járművet az Exxon cég húszmillió forintos felajánlásából, kilenc millió forintért vásárolták. Egy magán mentős cég pedig az ingyenes felszereléssel segített. 

– Az autóban lesz defibrillátor és lélegeztetőgép is. Azért nagyon fontos ez, mert a hírek szerint van, hogy napi 15 járművet vesztenek el az ukránok a háborúban. Sajnos tavasszal két gyermek amiatt vesztette életét, mert nem állt rendelkezésre mentőautó, innen jött az ötlet, hogy ezzel segítsük. A korábban eljuttatott két jármű még mindig működik, ami nagy öröm számunkra. A mostani egy magasabb autó, hogy a szétbombázott saras területeket is jobban elérje – részletezte. 

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Bata Boglárka, az alapítvány igazgatója elmondta, már a háború kitörése óta ungvári testvér szervezetükön keresztül segítik a rászorulókat. Kérésükre gyógyszereket, kötszereket, életmentő eszközöket juttattak, de egyéb tárgyi adományokat, azaz ruhát és tartós élelmiszert is.

– Itthon pedig azokat a szervezeteket segítjük, melyek a menekültek integrációján dolgoznak. Eddig 10 millió forint támogatást osztottunk ki az északkeleti régióban, ahol civilek segítik a menekülteket abban, hogy munkát találjanak, iskolába és óvodába járhassanak gyermekeik – mondta Bata Boglárka. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában