Elismerés

2022.10.24. 11:29

A gyógyszergyár felkarolta Mangó Gabriella ötletét

A magyar modern gyógyszeripar megteremtőjeként is számontartott Richter Gedeon születésének 150. évfordulója alkalmából idén hirdették meg először a Richter Érdemérem díjat.

HEOL

A Magyar Orvosi Kamara szakmai támogatásával életre keltett elismerésre három kategóriában is várták azon háziorvosok pályázatait, akik a mindennapi munkájuk mellett időt és energiát nem sajnálva dolgoznak azon, hogy növeljék az egészségügyi ellátás színvonalát, ezáltal minél jobban szolgálják a társadalom érdekeit, írják a díj hivatalos oldalán. A hiánypótló kezdeményezést nagy érdeklődés övezte, és számos kiemelkedő pályamű született. A zsűri által kiválasztott három díjazott 2022. október 21-én ünnepélyes díjátadó keretében vehette át a Richter Érdemérem elismert.

Az év leghatékonyabb betegkommunikációját folytató háziorvosa a Gyenesdiáson praktizáló Dr. Vajda Gábor lett, aki egyedi, általa adaptív kommunikációs módszernek nevezett gyakorlatával érdemelte ki a kitüntetést. Az év legjobb prevenciós gyakorlatát folytató háziorvosának címét a Tiszadobon praktizáló Dr. Szerényi Nikoletta nyerte el, aki egy hátrányos, megyehatár szélén elhelyezkedő, alig 3000 lakosú településen fejtette ki megelőző munkásságát. Az év legkiemelkedőbb tudományos vagy innovációs munkáját végző háziorvosaként pedig a Tiszaszigeten praktizáló Dr. Mohos Andrást ismerte el a szakmai grémium, aki a gyógyítás, oktatás, kutatás hármas megfelelő egyensúlyát célzó gyakorlatával vívta ki az elismerést.

A díjakat odaítélő zsűriben ott volt dr. Mangó Gabriella, gyöngyösi háziorvos is, aki Facebook oldalán  így írt az eseményről:

"Köszönöm a Richter NYRT-nek és a Magyar Orvosi Kamarának, hogy felkarolták az ötletemet és megvalósíthattuk azt. Hogy miért fontos ez a díj? A jó gyakorlatok több orvossal való megismertetése, a háziorvosi presztizs emelése, a minőségi szakmai munka növelése."

A nyertes pályázatok megtekinthetőek ide kattintva.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában