Temető

2022.10.30. 09:56

Sokan kérnek hamvasztást, a hálás gazdi gondozza a kutyája, macskája sírját Egerben is

A családtagként tartott állatok halála után akár hamvasztást is kérhetünk.

Sz.M.L.

Ha egy vakvezető kutya hosszú évekig szolgál, érthető a hála

Forrás: Shuttertsock

Egyre inkább úgy kezeljük a kedvtelésből tartott állatokat mint a családtagokat, hiszen ma már a házőrzésre és az egérfogásra is biztosabb módszerek léteznek mint egy kutya vagy egy macska. Ha a család kutyája, macskája vagy bármilyen kisállata eltávozik az élők sorából, a legtöbben eltemetik a szeretett házi kedvencet, van, hogy apró síremléket is kap az állat, jellemző ez akkor, ha nagy szeretetben élt. Ám a városokban, kifejezetten a társasházakban élők többségének nincs erre lehetősége saját udvarán.

Egyre többen kérnek hamvasztást, a legtöbb erre szakosodott szolgáltató el is szállítja a tetemet, majd urnában kapja vissza a gazdi a hamvakat. Több ilyen szolgáltató kamerafelvételeket is rendelkezésre bocsát, hogy a gazdi teljesen bizonyos lehet abban, hogy saját kisállata hamvait kapja vissza.

Azt is fontos tudni, hogy a kórházban hagyott állatok testének megsemmisítése szigorú protokoll, és nem kegyeleti szempontok mentén történik. Egyébként Egerben tetem elszállítást lehet kérni abban az esetben is, ha ismeretlen tulajdonos állata vagy kóbor háziállat közterületen leli halálát. Ebben az esetben a városgondozást lehet értesíteni.

Az egri szőlőhegyen is akad olyan állatsír, ahol egy vakvezető kutya nyugszik, aki 15 évig szolgált. S mindig akad rajta friss virág. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában