Lovasterápia

2022.10.03. 14:29

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat tagjaként adott át díjakat a miniszterelnöki biztos

Idén közel 150 gyermek érkezett a Kárpát-medence 23 településéről a fóti lovasterápiás versenyre. Nyitrai Zsolt kiemelt társadalompolitikai ügyekért felelős miniszterelnöki biztos elmondta a kormány egyik fontos törekvése volt, hogy minden fiatal minden nap tudjon sportolni.

HEOL

Forrás: Nyitrai Zsolt/Facebook

A Magyar Lovasterápia Szövetség a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat védnökségével és támogatásával 18. alkalommal rendezte meg nemzetközi és nemzeti díjlovas- és lovasterápiás versenyét a fóti lovasterápiás központban.

Kövér László, aki egyben a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület elnöke, arról beszélt, hogy ez a rendezvény mindig az év fénypontja. 

– A résztvevők egész évben lovasterápiás kezelésben részesülnek, mégis itt mutathatják meg, mit tudnak, és találkozhatnak a társaikkal, s ez számukra óriási élmény – mondta.

Kövér László közölte, hogy a szomszédságban, más pályákon egy nemzetközi szinten is számon tartott díjlovagló versenysorozat is zajlik, ahol 11 országból 26-28 versenyszámban jöttek össze versenyzők.

Nyitrai Zsolt kiemelt társadalompolitikai ügyekért felelős miniszterelnöki biztos elmondta, hogy nehéz időket élünk, de az ilyen típusú rendezvények jelzik, hogy az élet nem áll meg.

– Most van a magyar diáksport napja is, és a kormány egyik fontos törekvése volt, hogy megteremtse a lehetőségét annak, hogy minden fiatal minden nap tudjon sportolni – tette hozzá a honatya, aki a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat tagjaként adhatta a át díjakat a 18. Díjlovas Világkupán és Lovasterápiás Versenyen. A miniszterelnöki biztos beszélt arról: a fogyatékossággal élők esetében a kormány a "semmit rólunk, nélkülünk" elvet érvényesíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában