Kutyaköztársaság Alapítvány

2022.10.06. 18:00

A terápiás kutyák az idősotthonban is bezsebelték a simogatásokat Nagyrédén

A Kutyaköztársaság Alapítvány ebei bemutatkoztak Nagyrédén.

Sz. Sz. I.

Forrás: Molnár József Közösségi Színtér, Könyvtár

Hétfőn Nagyrédére látogattak a Kutyaköztársaság Alapítvány munkatársai és terápiás kutyáik, hogy az egri Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár és a helyi könyvtár jóvoltából a Nagyrédei Gondozási Központ idős lakóinak tartsanak bemutatót. A helyi Molnár József Közösségi Színtér, Könyvtár és DJP Pont arról is tájékoztatta portálunkat, hogy Földi Mónika, az alapítvány vezetője előadást tartott a terápiás-, segítő- és munkakutyák feladatairól, kiképzésükről, sokoldalú alkalmazásukról. Az ismertető után utána be is mutatta a kutyákat munka közben.

Forrás: Molnár József Közösségi Színtér, Könyvtár

Az idősek érdeklődve hallgatták, hogy mennyi munka is rejlik a hosszadalmas kiképzési folyamatokban, s nagy élvezettel figyelték a két kutyust.
Queen és May egyszerűbb és nehezebb feladatokat végzett el hibátlanul, majd bezsebelték érte a sok simogatást, vakargatást, jutalomfalatkákat.
Az ebek a kiképzőjük folyamatos felügyelete alatt körbesétálhatták a gondozási központ társalgóját, ahol az idősek külön-külön is simogathatták a négylábú segítőket. Kérdéseket tehettek fel, állattartási tanácsokat kaptak, röviden elmesélhették a kutyákkal kapcsolatos történeteiket. Az előadás végén Tóth Krisztina költőnő humoros, állatokról szóló verseit hallgathatták meg a résztvevők.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában