Lovak és kígyók

2022.10.11. 19:28

Adományokkal segítik az állatok tartását a diákok az egri Kossuth Zsuzsa szakképzőben

A Kutyaköztársaság Munkakutya Egyesület tartott bemutatót az egri Kossuth szakképző iskolában az Állatok világnapja alkalmából. Közreműködtek az eseményen az Egercsehi Polgárőr Egyesület lovas tagozatának a tagjai is.

Sz. I.

Volt, aki bátran kézbe vette a szépséges hüllőt

Forrás: Szilvás István/Heves Megyei Hírlap

Az iskolai közösség nagy érdeklődése mellett tartották meg az idén is az állatok világnapját az Egri Szakképzési Centrum Kossuth Zsuzsanna Technikum, Szakképző Iskola, Kollégium és Könyvtár épületében és udvarán.

Mint az intézmény igazgatója, Somoskői Lilla lapunknak elmondta, ezúttal is változatos programot állítottak össze a két tanórában megrendezett eseményre. Ennek keretében bemutatót tartott a Kutyaköztársaság Munkakutya Egyesület, amelynek négylábú „tagjai” egyebek között egészségügyi terápiás feladatok ellátásában, illetve eltűnt személyek keresésében jeleskednek.

Árva, örökbefogadásra váró állatokat hoztak magukkal az Egri kutyamenhely munkatársai, akik szoros kapcsolatban állnak az iskolával, hiszen a tanulók rendszeresen különböző adományokkal segítik a négylábúak ellátását, mint tették azt most is, amikor pénzt, kutyaeledelt, illetve takarókat gyűjtöttek az ebek részére. Lehetőség van mindezeken túl arra is, hogy a diákok a menhelyen töltsék el a tanulmányaik idejére előírt 50 órás önkéntes szolgálatukat. Egzotikus állatokkal – köztük például kígyóval, fehér galambbal, madárpókkal – ismertette meg az érdeklődőket Kelemen Tamás, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság munkatársa.

Az elmúlt esztendőhöz hasonlóan, az idén is részt vett az iskola világnapi rendezvényén az Egercsehi Polgárőr Egyesület lovas tagozata. Toókos Zoltán megyei koordinátor, Gál Zsuzsanna lovas polgárőr, s vendégként a bélapátfalvai Makovics Csaba három patás négylábúval tartott bemutatót, amelynek részeként a tanulók meg is simogathatták a szelíd jószágokat.

Mint Kovács Szilvia, az egercsehi egyesület elnöke elmondta: az ország 197 településén együttvéve 745 lóval 1017 polgárőr teljesít szolgálatot. Náluk öt éve alakult meg a tagozat, amelynek öt tagja rendszeresen részt vesz különböző rendezvények biztosításában, továbbá járőrözik a településen, illetve annak határában.

– A diákokkal való találkozás – tette hozzá a civil szervezet vezetője – nemcsak arra ad alkalmat, hogy a fiatalok megbarátkozzanak a lovakkal, hanem arra is, hogy a velük való beszélgetés során megismerkedjenek a polgárőrséggel, amelynek egyesületei készséggel várják őket a soraikba.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában