Kirúgás

2022.10.03. 10:25

Alaptalan vádak alapján menesztették, állítja az egri városgondozási cég vezetője

A Városgondozás Eger menesztett vezetője szerint az, hogy a múlt héten visszaélési ügybe keverték, csak ürügy. Szerinte már elő volt készítve a menesztése.

Sz. M. L.

Munkában az egri városgondozás Archív fotó

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– A Városgondozás Eger Kft-t és annak vezetőjeként személyemet, súlyos és alaptalan vádak érték a múlt hét szerdán közzétett írásban és az abban bemutatott videó felvételen. Ritka kivételektől eltekintve nem reagálok különböző, személyemet érintő lejárató jellegű információkra, véleményekre, mert nem tekintem hiteles forrásnak a közösségi médiafelületeket. Azonban az általam képviselt és irányított Városgondozás Eger Kft. valamennyi, becsületesen és tisztességesen dolgozó munkavállalója nevében visszautasítom a valótlan, rágalmazó és fenyegető állításokat – fogalmazott  Juhász Géza, a cég ügyvezetője közleményben, hétfőn.

Hangsúlyozta, a városgondozás törvényes keretek között, valamennyi jogszabályt, előírást, eljárásrendet betartva szerződések, megrendelések alapján látja el feladatát. 

– Vezetőjeként üdvözlöm, hogy a többségi tulajdonos EVAT Zrt. vezérigazgatója belső vizsgálatot rendelt el a kreált, vélhetően hamis információkra felépített koncepciós eljárásban, aminek lezárását követően megosztom az “eredményt” valamennyi hírportál felületén, akik a lejáratásomban közreműködtek. Nem lehet véletlen időzítés “a botrányos fakivágási” ügy kirobbantása, éppen egy nappal közgyűlés előtt, melyre már elő volt készítve a menesztésem. A zárt ülésen meghozott döntést követő képviselői magyarázatok, a céget és személyemet érintő további becsmérlések, csak szánalmas magyarázatát adták arra a feltételezésemre, hogy miután “nem jött be” a számla nélküli munkavégzés, mint ok, kármentésként és további indokként a szokásos mantrát sulykolták: koszos a város, nincs lenyírva a fű, és elfogyott a türelem. Az nem fogyhat el, ami kinevezésem óta egy percig sem létezett, hiszen megbízásom kezdetétől folyamatos lejáratásként és eszközként céltábla vagyok, sajnos rajtam keresztül a cég is. Soha nem állítottam, hogy a Városgondozás Eger Kft. tökéletesen és kiválóan végzi a munkáját. Sok esetben magam is elismerem, ha hibát követtünk el. Egyet azonban állíthatok a cég irányítójaként mindent elkövetek, hogy valamennyi körülményt – finanszírozást, technikai adottságokat, humánerőforrást – és feltételt figyelembe véve a megbízásoknak, a szolgáltatások megrendelőinek, elfogadható színvonalon eleget tegyünk – írta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában