A másik oldal

2022.10.05. 10:02

Az egri televízió vezetője szerint igaztalan támadások érték

Politikai indíttatásúnak tartja, hogy a közgyűlés felmentette.

Sz. M. L.

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A közgyűlés szeptember 29-i ülésén több olyan állítás is elhangzott, amely a közvélemény megtévesztésére alkalmas és sérti a jóhírnévhez való jogomat – kezdte közleményét Hartmanné dr. Somogyi Kinga, a Média Eger ügyvezetője.

Ahogyan azt megírtuk, a legutóbbi egri közgyűlésen ő volt az egyik cégvezető, akinek felmentését kezdeményezte a testület.

– Az internetes banki csalással elkövetett károkozás ügyében a rendőrségi nyomozás még tart, ezért nem akartam megnevezni a pénzügyi ügyintéző nevét, aki a megtévesztő banki emailt kapta. Elmondása szerint abban a tudatban, hogy a bank oldalán van, a jelszavakat megadta, így a csalók leemelhették az összeget a cég számlájáról. Én utólag szereztem tudomást erről, miután a stúdiófelvételem véget ért. A nevezett dolgozót a tulajdonos ügyvédjének tanácsára nem bocsátottam el, amíg az ügy le nem zárul, de az utalási jogkörét megvontam. Ügyvezetőként mindent elkövettem, ami az adott helyzetben általában elvárható: a dolgozó a felszólításomra azonnal megtette a rendőrségi feljelentést, a bank felé jeleztem írásban a csalás tényét és belső vizsgálatot indítottam a munkahelyen. A rendőrségtől szereztem tudomást arról, hogy ez a csalás egy nemzetközi pénzmosási bűncselekmény sorozat része. Tisztelettel jegyzem meg, hogy a közgyűlés nem hatóság, ezért a folyamatban levő ügyben nem állapíthat meg felelősséget – reagált az ülésen elhangzottakra, miszerint az ügyvezető felelős érte, hogy a céget anyagi kár érte a csalás miatt.

Arra is kitért, hogy a bírált, propagandaújságnak nevezett Egri Magazin lapszám, amely a ciklus félidejét értékeli a polgármesteri hivatal kiadványa, amelynek megjelenéséhez ők ragaszkodtak. 

– A kiadvány költségéből a Média Eger Kft 808 ezer forintot viselt, a fennmaradó összeget a hivatal biztosította. A Média Eger Kft. a fakivágásos történetről hivatalos közleményt nem kapott, ennek ellenére még aznap tájékoztatást adtunk az esetről – cáfolta a felmentésének másik okát.

– Sajnálatosnak tartom, hogy nekem is a médiából kellett értesülnöm arról, hogy engem már felmentettek, holott csak a felmentésemet indítványozhatta a közgyűlés az EVAT-nál. A személyemet ért méltatlan támadást igaztalannak és politikai indíttatásúnak, valamint koncepciósnak tartom – fogalmazott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában