Puky-saga

2022.10.11. 17:30

Betontömbök zárták le az egri utcát, kilométereket kerülhet, aki ott lakik

A Breznay utcában élők azt mondják, a Külsősor utca felújítása óta három kilométert kerülnek, ha boltba akarnak menni.

Sz. M. L.

Megosztották a betontömbök a környéken lakókat

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

– Ha a szomszédos Puky Miklós utcába vagy bevásárolni indulunk a Breznay utcából, akkor nagyjából hat kilométert kell kerülnünk, mióta a Külsősor utcában felújítás zajlik. Kértük az önkormányzatot és Sós Tamást, a körzet képviselőjét, hogy a betonterelőket a Puky utcából ideiglenesen szedjék fel. A mostani forgalmi rend előtt sem volt egyszerű emiatt közlekedni, de most kifejezetten lehetetlen, kényelmetlen és félórás kitérőket jelent egy rövid táv is. Szerintem egy fekvőrendőr sokkal jobb megoldás lenne – mondta a Breznay utcában élő olvasónk, aki kérte, a nevét ne írjuk le. Hozzátette, semmilyen választ nem kaptak azoktól, akiket megkerestek az ideiglenes változtatás ügyében.

Egy másik olvasónk, egy idősebb nő azt mondta, szerinte a forgalom főként az ő korosztálya, a nyugdíjasok nyugalmát zavarta, a lezárás viszont a fiatalabbak, a dolgozó szülők életét nehezítette meg nagyon, emiatt nem tartotta jó ötletnek.

Mint ahogy arról már beszámoltunk, október 5-től lezárták a Külsősor utcát a Mátyás király és Breznay utcák közötti szakaszon. A korlátozással együtt a Déli iparterület felé egyirányú a forgalom a Külsősor utcán a Breznay és Keglevich utcák között. Az önkormányzat híradása szerint az egyirányúsítás biztosítja, hogy az iparterület forgalma ne az építési forgalommal egyébként is terhelt utcák felé haladjon.

Korábban is többször írtunk már a betontömbökről, amelyeket a környéken élők egy része üdvözölt a másik része szerint viszont teljesen értelmetlenül sikerült lezárni egy közutat, ellehetetlenítve a közlekedést. Eredetileg a nagy forgalom miatt a környéken élők megsegítésére került a Puky utcába négy betontömb. Mint kiderült, az  Breznai–Puky–Keglevich utcák forgalmi rendjének – a lakosság számára elfogadható – kialakítása érdekében január végén kétszáz tájékoztató levelet és véleménykérő kérdőívet küldött az önkormányzat az érintett utcák lakóinak, akik négy kidolgozott lehetőség közül választhattak. Több, az utcában élő olvasónk is arról számolt be, a közlekedési kultúra vezetett oda, hogy betontömbökkel kelljen lezárni az utcát, sokan voksoltak erre.

Ez azonban sokakat nem hagyott nyugodni, s teljesen megosztja a környéken élőket annak mentén, hogy inkább könnyebbséget – azaz forgalomcsökkenést –, vagy kellemetlenséget hozott az életükbe.

Az önkormányzatnál, a városüzemeltetési irodánál most újra érdeklődtünk arról, hogy olvasónk észrevételei mentén, a jelenlegi ideiglenes közlekedési rend mellett van-e lehetőség megnyitni a lezárt szakaszt, illetve ha nem, akkor miért nem. Érdeklődésünkre még nem érkezett válasz. Viszont úgy tudjuk, kedd reggel elmozdították a betontömböket.

Amennyiben a környék forgalmi helyzetével kapcsolatban ön is megosztaná véleményét, kérjük írja meg a [email protected] címre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában