Kis Bocs

2022.10.08. 09:18

Csoda történt Szihalmon, nem is számítottak rá, hogy megújulhat az idősek klubjából kialakított óvoda

Csodák márpedig igenis léteznek, ezt állítja a Kis Bocs Egyesület elnöke a saját tapasztalatai alapján.

Fekete-Vadászi Erika

Az óvoda jelenlegi állapota a felújítás előtt

Forrás: Beküldött fotó

- Szihalmi szülők azzal kerestek meg, hogy mivel sok a gyermek, szükség volt egy új óvodai csoportra, és ehhez átalakították az idősek klubját. Segítségünket kérték, mivel a klubhelyiség száz éves múltra tekint vissza, nagyon lelakott - mondta el portálunknak Galyasné Dósa Katalin, a Kis Bocs Baba-Mama Közhasznú Egyesület elnöke.

Sok játékot a szülők maguk gyűjtöttek össze. A játékpark fejlesztésében segített az adományaikból a Kis Bocs Egyesület is. A beruházás azonban nagy falatnak tűnt számukra, hiszen több millió forintra lenne szükség a teljes felújításhoz, hogy a gyermekek megfelelő, modern környezetben tölthessék napjaikat. Eleinte kilátástalannak tűnt a helyzet, ám fordult a kocka.

- Csodák márpedig léteznek! Azzal keresett meg a nagyúti DLSZ - Dudás Lakásszépítés vezetője, hogy már régóta követnek minket, és csodálják mindazt, amit teszünk. Felajánlották, hogy segítenek, ha fordul hozzánk hátrányos helyzetű család, ahol például a beteg gyermeknek steril szobára lenne szükség. Rögtön az óvoda jutott eszembe - mondta az elnök.

A csoportszoba mostani állapota
Forrás: Beküldött fotó

Egyeztettek, és a lakászépítők nagyon pozitívan álltak a helyzethez, még azon a héten elmentek Szihalomra, felmérték a munkát, például a falak állapotát. A következő napokban pedig megbeszélik a felújítás menetét.

- Azt mondták, október közepén megcsinálják a szükséges feladatokat, és mesés hangulatot varázsolnak. El sem hiszem, nagyon megvagyok hatva! A Kis Bocs kérésére több millió forintos beruházás látszik valósulni. Amennyiben a felújítás érdekében szükséges, a többi szakma (pl. nyílászárók gyártása-beszerelése, kőműves) is felsorakozik a Lakásszépítők mellé, felajánlásaikkal. Úgy gondolom, ez több, mint csoda - jegyezte meg Galyasné Dósa Katalin.

A megható történet itt azonban nem ért véget, sőt, mint kiderült, jóval korábban kezdődött.

- Megkérdeztem a lakásszépítőket, mióta követik a munkásságunkat. A vezetőjük azt mondta, körülbelül tíz éve telefonált nekem, hogy van egy család Füzesabonyban, akik nagyon rossz körülmények között élnek, és megkérdezte, tudnánk-e segíteni. Elmesélte, hogy másfél órával később már ott voltunk, s teli szatyrokkal érkeztünk. Azóta követ és csodál minket, most pedig felajánlotta a segítségét - mesélte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában