Fejlesztés

2022.10.08. 15:25

Csúszik a bringapálya: elkezdődött az építése az egri Lajosvárosban

Az egykori Olajbányász sporttelepet és a szomszédos iskola udvarának egy részét építik át, bringapark létesül. Három különböző elem kapcsolódik majd össze a területen, ami egyedülálló az országban, kicsi és nagyobb gyerekeket is várnak majd, valamint BMX-versenyeket is rendeznek.

Szabadi Martina Laura

Egyelőre csúszik az extrém pálya építése/Archív fotó

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

– Az Ifjúság úti bringapark építkezése október 6-én kezdődött a munkaterület átadásával. Jelenleg az előkészítő földmunkák, azaz terep kiegyenlítés van folyamatban – közölte Kovács Géza, az Eger Városi Sportiskola igazgatója. Eredetileg nyárig legyártották volna az elemeket, végeztek volna az engedélyeztetéssel, s ez után június közepétől egy-másfél hónap alatt a kivitelezésnek is be kellett volna fejeződnie.

– A beruházás kivitelezője, az Egri Városi Sportiskola által kiírt közbeszerzési eljárás győztese a budapesti székhelyű Trail Art Park Kft. A kivitelezők kérik a lakosság türelmét, az esetleges kellemetlenségek miatt. Várhatóan idén november 15. környékén készül el a beruházás. A pálya az Aktív Magyarországért kerékpáros pályaépítési program keretén belül épül 50 százalékban pályázati támogatással, 500 százalékban városi forrásból – árulta el kérdésünkre. 

Korábban Mirkóczki Ádám polgármester azt mondta, ősszel már készen is lehet a pálya, ám a közbeszerzési eljárás meghatározott időpontja miatt a lehető legkorábban kezdődött a kivitelezés, ugyanis a közbeszerzés és ajánlattételi felhívás augusztus 15-én indult.

Ahogy arról beszámoltunk Eger önkormányzata és az Eger Városi Sportiskola közösen pályázott az Aktív Magyarország Program keretében, hogy az egykori Olajbányász sporttelepet és a szomszédos Heves Megyei Szakképzési Centrum Sárvári Kálmán Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium udvarának egy részén bringapark létesül. Ezzel az a nem titkolt szándék, hogy a régi Egrix után hiánypótlásnak is szánják a beruházást. Ott ugyanis a közeljövőben semmi nem lesz, nemhogy bringapark. 

Három különböző elem kapcsolódik majd össze a területen, ami egyedülálló az országban. Egyrészt a kicsi gyerekeknek készülő dimbes-dombos „pumpapálya” KRESZ-tanpályával segíti majd a kisgyerekek fejlődését, tanulását. A nagyoknak ugratókkal, tört elemekkel többfunkciós pálya épül, illetve harmadrészben elkészül egy BMX-pálya, ahol évente több hivatalos versenyt rendeznek majd, a polgármester szavai szerint akár nemzetközi versenyekkel együtt. 

Az önkormányzat korábban hangsúlyozta, a helyszín azért is ideális, mert a környéken több óvoda, iskola van, ahonnan a gyerekek ki tudnak ide járni. Épül pelenkázó, mosdó, vizesblokk, alkoholmentes termékeket árusító büfé. A terület zárt lesz, a gyerekek felügyelete, őrzése is biztosított. Az eredeti, év elején közreadott számok szerint összesen nyolcvan millió forintba kerül az egész beruházás, ennek az egyik felét az önkormányzat biztosítja úgy, hogy az intézmény idei működési keretét ennyivel megemeli, illetve, ha szükséges, még kipótolja a forrást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában