Előadás

2022.10.05. 17:21

Egy működő vulkán közelében született, most Mezőkövesden szolgál a nicaraguai pap: Besenyőtelken mesélt

Nicaraguai élményeiről mesélt Jorge Mendez atya kedden délután a besenyőtelki könyvtárban.

F. V. E.

Az atya sok érdekes dologról mesélt az érdeklődőknek

Forrás: Beküldött

Újabb érdekes előadást hallgathattak meg a besenyőtelkiek. Azok után, hogy nemrégiben Gál Cecília fotóművész mesélt etiópiai kalandozásairól, most Nicaraguáig repülhettek képzeletben az érdeklődők. 

– Jorge Luis Altamirano Mendez, Mezőkövesden szolgáló atya Nicaraguában született, tíz gyermekes nagy családban, ám nem ez az egyetlen érdekesség a gyermekkorával kapcsolatban, hanem az is, hogy egy még működő vulkán közelében éltek. Az édesanyját tavaly vesztette el, édesapja Miamiban él, ő maga pedig Magyarországot választotta lakhelyéül. Bár eleinte megküzdött a magyar nyelv buktatóival, mára már nagyon tisztán, érthetően és helyesen beszéli nyelvünket. Összesen 12 évet töltött papi szemináriumban – mondta el portálunknak Kristonné Kovács Rita, könyvtáros.

Az atya nagyon érdekes, szórakoztató stílusban tartotta meg az előadását, melyben bemutatta Nicaraguát, mesélt a magyarországi tapasztalatairól, valamint a papi életútjáról és a hivatásáról is. Az előadás végén szívesen válaszolt a felmerülő kérdésekre, amelyekből bőven akadt is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában