Fejlesztés

2022.10.06. 07:44

Épülhet a kerékpárút Selypen

Szabó Zsolt országgyűlési képviselő arról tájékoztatta portálunkat, hogy a lőrinci önkormányzat sikeresen pályázott a Petőfibánya felől érkező kerékpárutat Selypen át Vörösmajorral összekötő szakasz megépítésére.

T.O.

Forrás: Beküldött

Elmondta: az önkormányzat TOP-os pályázaton nyert 200 millió forintot a beruházásra részben állami, részben pedig európai uniós forrásból.
– A gyermekek és a felnőttek biztonsága érdekében szükség van a beruházásra – fogalmazott Szabó Zsolt. Hozzátette: a munkálatok várhatóan tavasszal kezdődnek.


A politikus egy másik fejlesztésről is beszámolt. Közölte, jövőre felújítják a nagygombosi út és a Mátravidéki Erőmű buszmegállója közötti burkolatot. Egyúttal cáfolta azokat a híreszteléseket, amelyek szerint a beruházás lekerült napirendről. Mint a heolnak elmondta, az útjavítással már az idén szerettek volna végezni; a késlekedés oka, hogy a jelzett szakaszon számos műtárgy található, ami további előkészítést igényel. 
Pálinkás Péter lőrinci alpolgármester a kerékpárút építése kapcsán elmondta: hosszú tárgyalások előzték meg a mostani döntést. A sikerben nagy szerepe van Szabó Zsoltnak, akik végig támogatta az elképzeléseket – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában