Fényjáték

2022.10.30. 14:00

Hamarabb sötétedik, de ne a hangulatfénnyel spóroljunk

Már hamarabb sötétedik, de nem kell letargiába esni. Íme néhány tipp a hangulatos és kevésbé költséges világításhoz a lakásokba.

Heol

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Nem csak úgy spórolhatunk a villanyszámlán ha leoltjuk a lámpákat vagy energiatakarékos izzókat használunk - derül ki a Butopea.com hírleveléből. A hangulatos félhomály, az alacsonyabb teljesítményű világítótestek is kímélik a pénztárcát. A kisebb hangulatvilágítás az állólámpák meghitté teszik az otthont, ugyanakkor nem világítják be az egész  szobát. Az indirekt világítás kifejezetten a nyugalomra szánt helyiségekben szuper. Az irányított fények egyúttal segítenek abban, hogy világosság legyen ott, ahol arra szükség van.

Szintén hozzájárulnak a kellemes légkörhöz a gyertyák és mécsesek, továbbá az elemmel működő, ledes fényfüzérek is. A világítással a tér tulajdonképpen formálható: a mennyezeti lámpák tágítják, a kisebb fényforrások viszont intimitást adnak a helyiségnek. Azt tanácsolják, hogy ott, ahol például egy munkafelület miatt szükség van a jó megvilágításra, többféle lámpát ajánlatos használni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában