Jön a pénz

2022.10.06. 15:04

Horton új kultúrház épül, Karácsondon közösségi teret alakítanak ki

Hort /Archív fotó

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

Heves megye 3. számú választókörzetében kilenc település TOP-os pályázatát bírálták el kedvezően a napokban. Ezúttal csaknem kétmilliárd forintos fejlesztési csomag érkezik a térségbe a Területi Operatív Program Plusz keretében – tájékoztatott Szabó Zsolt országgyűlési képviselő. A legjelentősebb beruházás Horton zajlik majd, ahol a régi, rossz tervezésű művelődési ház helyett komplett új létesítmény épül mintegy 650 millió forintos támogatással.

Az említetten túl – mint megírtuk – Lőrinciben Petőfibánya felől Vörösmajorig biztonságos kerékpárutat alakítanak ki két kilométer hosszan, Petőfibánya irányából mintegy 200 millió forint értékben. Ugyancsak beszámoltunk arról, hogy Kerekharaszton új multifunkcionális kultúrház épül mintegy 400 millió forint vissza nem térítendő támogatásból.

Szűcsi is nyertese a TOP-os pályázatoknak, 70 millió forintot nyertek el csapadékvíz-elvezetés beruházás folytatásaként nyílt- és zárt árkok kialakítására. 

70 millió forintos támogatásból Nagykökényesen úgy szeretnék fejleszteni a megújult Dessewffy-kúria parkját, hogy még közelebb hozzák a gyermekeket a természethez.

Csány településközpontját is rendezik, zöldterületet és parkolókat alakítanak ki a 70 millió forintos támogatásból. 

Atkáron a Jókai utcában régebbi probléma a csapadékvíz-elvezetése, továbbá az újonnan létesült utcában is kiépíthetik a csapadékvíz-elvezető rendszert a 70 millió forintos támogatással.

A karácsondi művelődési házként funkcionáló kastélyban élhető közösségi teret alakítanak ki, megújulnak a vizesblokkok, a belső nyílászárók és a színpad.

Nagyfügeden két célt is megvalósíthatnak az elnyert 140 millió forintos támogatással. A hetvenes években épült művelődési házat korszerűsítik, ami által költséghatékonyabban működtethetik, továbbá a település belterületén kerékpárutat alakítanak ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában