Épülhet az épület

2022.10.04. 12:20

Kerekharaszt négyszáz millió forintot nyert az új művelődési házra

A pályázatot 2011 decemberében nyújtották be.

T. O.

Forrás: Beküldött fotó

A kerekharaszti önkormányzat csaknem 400 millió forintos támogatást nyert TOP-os pályázaton egy 478 négyzetméter alapterületű művelődési ház építésére – tájékoztatta portálunkat Szabó Ádám polgármester. Elmondta: a pályázatot 2021 decemberében nyújtották be, és Szabó Zsolt országgyűlési képviselő hathatós lobbitevékenységének köszönhetően sikerrel jártak.

– Nagyon örülünk a hírnek, mivel jelenleg csak egy alig 60 négyzetméteres közösségi térrel rendelkeztünk, ahol még egy ünnepséget is nehéz megtartani – fogalmazott a községvezető. – A 397 millió 702 ezer 948 forintos vissza nem térítendő támogatás eredményeként a polgármesteri hivatal melletti telken kezdődhet majd az építkezés. Egyelőre azonban még szükség van a hivatalos teendőkre – egyebek mellett a támogatói okiratok aláírására, a tervezésre és a közbeszerzési eljárás lefolytatására –, de ha minden a reményeink szerint alakul, a jövő őszi idősek napi rendezvényünket már az új épületben tarthatjuk meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában