Rezsi

2022.10.09. 16:31

Kétszázmillió forinttal nő a távhő költsége, rendkívüli ülésre viszi az ügyet az egri polgármester

Az energiaárakkal kapcsolatban, illetve a városgondozás szerződéséről is döntést sürgetnek.

Sz.M.L.

Farkas Attila, Eger Megyei Jogú Város társadalmi megbízatású alpolgármestere, Minczér Gábor, Eger Megyei Jogú Város Általános alpolgármestere és Mirkóczki Ádám, Eger Megyei Jogú Város polgármestere és Dr. Bánhidy Péter, Eger Megyei Jogú Város jegyzője

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Mirkóczki Ádám polgármester rendkívüli ülést hívott össze hétfő délután négy órára, ahol három napirendi pontot tárgyalnak majd az eddigi információk szerint. Az első előterjesztés a távhő árának több mint kétszázmillió forintos növekedését vetíti elő az egri intézmények számára, s ezért átcsoportosításokat szorgalmaznak.

Az Egri Kulturális és Művészeti Központ a városi sportiskola, a szociális szolgáltató intézmény, a Kertvárosi és a Benedek Elek valamint a Szivárvány Óvoda, a Gyermekjóléti és Bölcsődei Igazgatóság, a Gárdonyi Géza Színház és a Harlekin Bábszínház mellett az egri közszolgáltatások városi intézménye valamint a Bródy Sándor Könyvtár és a Dobó István Vármúzeum  tartozik e körbe. Összesen 172 millió forint többlet finanszírozásra tartanak igényt. Azért csak ennyire, mert további költségcsökkentő javaslatokkal többletkiadás lefaragható. Ugyanakkor az üres önkormányzati bérlakások fűtése további 13 millió forintot emészt fel, így összesen több mint 180 millió forint átcsoportosítására van szükség.

A második napirendi pont szerint pluszforrás szükséges a városgondozás számára a tervezett seprűgépek beszerzéséhez. Ezen kívül a közszolgáltatási szerződésből kikerülnek a játszóterek felülvizsgálatára, karbantartására vonatkozó részek. Tekintettel arra, hogy ezek ellátása a társaságnak nehézséget okoz. Mindemellett azonban az el nem látott feladathoz kapcsolódóan forráselvonás nem történik, ezzel részben kompenzálható a társaságnál jelentkező jelentősen emelkedett üzemanyagköltség. A játszóterek felülvizsgálatát és karbantartását az előírt szabványok ellenőrzésre felkészült szakemberrel rendelkező külsős vállalkozóval fogják ellátni. A kérdés csak az, mekkora összegért. A harmadik napirendi pont a Kertész utcai parkolóhát üzemeltetési szerződésének meghosszabbítása az EVAT céggel a közeli határidő miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában