Programajánló

2022.10.13. 19:53

Kiállítások, koncertek és ásványbörze is lesz a hétvégén Heves megyében

Ezen a hétvégén is jobbnál jobb programok között válogathatunk szűkebb hazánkban. Mutatjuk a kínálatot!

HEOL

Ritka ásványokat is csodálhatunk a hétvégén

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

PÉNTEK

Eger: Versekben és zenében tündöklő Eger címmel rendeznek előadóestet péntek délután fél 5-től a Bródy Sándor Könyvtár Böngészőjében. A délután során közreműködik Jónás Zoltán és Ungvári P. Tamás előadóművész, Fekete Borbála énekművész, valamint Okos Tibor, a népművészet ifjú mestere. Az előadások után a 90 éves szülinapja alkalmából felköszöntik dr. Fülöp Lajost, a Toldy Ferenc-díj tulajdonosát, aki a Dsida Jenő Baráti Kör legidősebb tagja.

Ugyancsak a megyeszékhelyen délután fél öttől, a Régi Cifra Iskola Kórus és Koncert termében rendezik meg A bor-dalok - Gárdonyi Géza Kórusfesztivált. Az eseményen egyebek mellett fellép a Avasi Borút Egyesület dalárdája, a Búzavirág Népdalkör-Hajdina Citerazenekar, az Egri Csillagok Népdalkör és az Egri Fertálymesteri Testület Férfikara is. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Érzelmek hullámhosszán címmel kiállítást rendeznek Egerben a Ziffer Sándor Galériában. A kiállítás témája Petőfi Sándor költői világa és a romantika festészete Magyarországon.

Felsőtárkány: Délután öt órától ismét megrendezik a Baba-Mama Klubot, amely nagyjából a Faluház megnyitásával egy időben jött létre a településen, így 2022-ben már több mint tíz éve működik. A Klub fő célja, hogy a településen élő legifjabb gyerekeknek és szüleiknek találkozási lehetőséget és tartalmas programokat kínáljon.

SZOMBAT

Eger: Az EKMK Forrás Gyermek és Ifjúsági Házban délután három órától Szüreti játszóház várja az érdeklődőket. A programok között szerepelnek Kézműves foglalkozások, de lesz borkóstoló és táncház is a Szederinda Néptáncegyüttessel.

Gyöngyös: Október 15-én geológiai kirándulásra várja az érdeklődőket a gyöngyösi Mátra Múzeum. A gyalogtúra reggel nyolc órakor indul a mátraházai Vörösmarty turistaháztól, és Gyöngyössolymosig tart. Az út során az egykori vulkáni kúpok lejtőin sétálva ismerkedhetnek meg az útrakelők a mátrai vulkanizmus jellemzőivel és a kitörési központokkal.

Hatvan: Női karakterek a zeneirodalomban címmel Tótpál Szilvia operaénekes koncertjén vehetnek részt a műfaj iránt érdeklődők a Daliban. A díjtalanul látogatható esemény szombaton délután öt órakor kezdődik. A helyi származású művész az operától a modern zenéig kalauzolja hallgatóságát a hangverseny során.

VASÁRNAP

Eger: Reggel hat órától egészen délután 16 óráig ismét várja a látogatókat az egri régiségvásár. A rendezvény kivételes és egyedülálló hangulatát a remek helyszín, és az ország szinte minden részéből érkező több mint száz árus garantálja.

Szintén a megyeszékhelyen, az EKMK Forrás Gyermek és Ifjúsági Házban az Animal Cannibals koncertje is várja a rajongókat. Az esemény kezdési időpontja délután fél három.

Mátrafüred: Október 16-án 9 és 17 óra óra között a Mátra Erdészeti Szakközépiskolában rendezik meg a XXXIII. Mátrafüredi Ásványbörzét. Ásványok, ásványékszerek, csiszolatok, fosszíliák, meteoritok várják az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában