Tisztelgés

2022.10.21. 16:31

Kopcsik Lajos posztumusz kapott csillagot az egri sétányon + fotók

A világhírű mestercukrász, Eger díszpolgára már nem élhette meg az általa nagyra tartott elismerést.

Sz. M. L.

Forgó János és ifj. Kopcsik Lajos (jobbra) az avatón

Forrás: Berán Dánel/Heves Megyei Hírlap

Tavaly döntött úgy az Eger Sikeréért Egyesület egyöntetűen, hogy Kopcsik Lajos Egerért-kategóriában kap csillagot a sétányon. Tavasszal közöltük ezt a világhírű mestercukrásznak, aki azt mondta, a sok elismerés közül, melyet életében kapott ennek örül a legjobban. Ám az avatást sajnos már nem élhette meg – ismertette Forgó János, az egyesület elnöke péntek délután, az avatáson. Megköszönte az önkormányzat támogatását. 

Eddig ebben a kategóriában Dr. Ringelhann György gyermekorvos, Eger első szabadon választott polgármestere, az egyesület alapítótagja kapott csillagot. A szerveződés célja amellett, hogy emléket állítson a város nagyjai előtt, a település hírnevének öregbítése, turisztikai vonzerejének növelése a hagyománnyal. 

– Ha szobrász lennék, kőből faragnám, ha festő lennék, vászonra pingálnám, de én cukrász vagyok – hangzott Kopcsik Lajos mottója. Az eseményen felidézték az Oscar-díjas mestercukrász életútját. Kiemelték, hogy nem csupán Egerben, de világszerte őrzik gyűjteményekben cukrászati műremekeit. A család gondolatait Tóth Levente színművész adta át a megjelenteknek. Kiemelte, hogy a temérdek szakmai elismerés, a világhírnév és a díszpolgári cím mellett valóban a legjobban a csillagnak örült Kopcsik Lajos.

– Azt mondta, a csillag az más. Az olyan, mint az öröklét. Nem sejtette, hogy az avatáskor már maga is csillagként fog ragyogni – tolmácsolta a Guinness-rekorder, világ- és olimpiai bajnok cukrászmester fiának szavait Tóth Levente. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában