Fejlesztés

2022.10.05. 14:21

Korszerűsítették az óvodát, malomi híd helyreállítást és öregotthont terveznek Istenmezején

A faluban már befejeződött az óvoda energetikai felújítása, emellett tervben van még több fejlesztés is a közeljövőben.

B. D.

Felújították az istenmezejei óvodát

Forrás: HEOL

– Az Istenmezejei Tündérkert Óvoda jelenleg 28 óvodással és 2 óvónővel működik. Az intézmény energetikai felújítása nyáron a bezárási időszak alatt, 11 millió forintos pályázatból valósult meg. Külső szigetelést, fűtés-korszerűsítést és nyílászáró cserét foglalt magába a fejlesztés – közölte portálunkkal Nagy-Szú Péter, a település polgármestere.

Továbbá elmondta, hogy tervben van a malomi híd felújítása is, mert az idő múlása és a környezeti változások miatt balesetveszélyessé vált. A végrehajtás tervezése még folyamatban van, összefogással szeretnék megvalósítani. Már felvették a kapcsolatot az Egererdő Zrt.-vel, valamint a környéken lévő méhészekkel és erdő tulajdonosokkal, de még pontos egyeztetés nem történt az ügyben. 

Emellett már évek óta, 2014-től szeretnék a régi iskola épületét öregotthonná alakítani. Azonban sajnos ez még csak egy terv, de nagyon remélik, hogy a jövőben lesz lehetőségük ennek megvalósítására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában