Hangverseny

2022.10.15. 18:50

Közelebb hozták a fiatalokhoz a kórusokat Egerben

Különleges Gárdonyi-dalokat énekelt a fertálymesterek kara az Éneklő Magyarország egri eseményén.

Sz. M. L.

Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

Szombaton zajlott a Bartakovics Béla Közösségi Házban az Éneklő Magyarország Kórusok Regionális Fesztiválja, helyi hangversenye. Bimbó Zoltán elmondta, hogy két csoport, a budapesti Sonore Vegyeskar és az egri Vocalissimo Énekegyüttes kért minősítést, de fellépett a Mezőkeresztesi férfikórus, az Agria Vegyeskar, a Cantare Kamarakórus, a Cantus Agriensis és a Cardinal Mindszenty Kórus, illetve az Egri Fertálymesteri Testület Férfikara is, Hegyesi-Hudik Margit vezénylésével. A karnagy elmondta, a Gárdonyi 100 emlékév jegyében a férfikar teljes műsorát Gárdonyi Géza életművéhez fűzte fel, az íróhoz szövegei alapján öt dalt adott elő, Dankó Pista és Gárdonyi dallamai alapján.

Az eseményen elhangzott, hogy a zeneiskolák és a heti énekóraszám drasztikus csökkenésével az ilyen és ehhez hasonló programok célkitűzése, hogy felkeltsék a fiatalok ének-zene iránti érdeklődését. A fiatalok ugyanis nem ismerik meg hazánk gazdag népdal kincsét, így fontos célkitűzés, hogy a felnövekvő generációnak kapcsolódási lehetőséget teremtsenek a karéneklésen keresztül, s talán kedvet is teremtsenek hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában