Állatkínzás

2022.10.26. 07:30

Megint lövöldözhetett valaki Markazon

A szíven lőtt kutya gazdája reagált a kritikára és elmondta, úgy tudja annak ellenére, hogy nyomoznak az ügyben valaki továbbra is lövöldözik.

Szabadi Martina Laura

– Markazon nincs kijelölt kutyafuttató, a telkünk földmunkák miatt nincs még elkerítve, a 120 centimétertől öt méterig terjedő pórázhossz a kutyák kilencven százalékának a mozgásigényét nem elégíti ki, főleg ha sétálunk mellettük – reagált a szíven lőtt kutya egyik gazdája, Hollós Andrea korábbi cikkünkben megjelentetett olvasói levélre.  A levél írója egyrészt elítélte amit a kutyával tett valaki, másrészt viszont azt hangsúlyozta, hogy az állatvédelmi törvény szerint a gazda felelőssége telken belül tartani az állatot. 

 – Igen, az utcán nem kellene szabadon engedni kutyát, de legyünk tekintettel arra, hogy utca és utca között is van különbség, mert ez egy földút, a falu szélén , ahol negyven házból négyben tartózkodtak az adott időben, az autók kettesben tudnak közlekedni és kutyafuttató hiányában ide hordja sok kutyás a kedvencét. Az atkári olvasó, aki keveset tud a történtekről azt írja, ha portán belül van a kutya, nem történik meg az eset. Biztos ez? Mert hétfőn megint lövöldözés volt Markazon az egy ott élő elmondása szerint – tette hozzá. – Tegyünk már különbséget a valóban felelőtlen állattartás és a kényszerű vétkek között! Vannak szabályok, de ha az infrastruktúra nem teszi lehetővé a betartásukat, akkor azok a kutyájukat szerető gazdik , akik szeretnék kielégíteni a kutyáik valós mozgásigényét, akkor bizony akarva akaratlanul beleesünk mindannyian a szabálysértés bűnébe. Szerintem a felelős állattartás nem esik abba a kategóriába, hogy csak pórázon tartva sétáltatjuk a kutyát, mert az nem elégíti ki a valós mozgásigényét. Ez olyan mintha éppen annyit adnánk neki enni, inni hogy ne haljon éhen. Ha a kutyámat elütötte volna egy autó, akkor azt mondom, felelőtlenül választottam helyet ahol szabadon engedhetem, de nem ez történt, hanem lelőtte valaki és erre nem lehet számítani lakott területen – fogalmazott. 

Hozzátette, vasárnap egy napok óta kóborló kutyát már magukhoz vettek, mert féltek, hogy lelövik. A fentiek nyomán a Heves Megyei Rendőr-főkapitányságnál érdeklődtünk, mint írták, nem érkezett bejelentés a lövöldözésről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában