Fejlesztés

2022.10.28. 13:26

Szebb, jobb, még modernebb lesz az egri gyakorlóiskola

Új informatikateremre, tornaeszközökre, festésre, az udvar megújítására is költenek a vissza nem térítendő támogatásból

HEOL

Energetikai felújítás a Eszterházy Károly Katolikus Gyakorlóiskolában

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Elindult az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Technikum infrastrukturális fejlesztése.  A „Az EKKE Gyakorlóiskola épületeinek infrastrukturális fejlesztése” című projekt általános célja az intézmény gyakorlati képzéssel, oktatással kapcsolatos infrastruktúrájának fejlesztése azért, hogy az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem és más egyetem pedagógushallgatói számára tudásalapú társadalmi és gazdasági környezetéhez illeszkedő, versenyképes szolgáltatásokat legyen képes nyújtani. Cél továbbá, hogy a tanulók fizikai környezete hatékonyan segítse a mindennapi osztálytermi munkát, és ösztönzőleg hasson tanítványainkra. Mindezt az egyetem kommunikációs osztálya osztotta meg portálunkkal.

Közölték továbbá, hogy az idén október 6-án 497,99 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült fejújítások és beszerzések mindegyike évtizedes lemaradásokat pótol és meghatározza a következő évtized pedagógiai tevékenységét az intézményben. A gyakorlatukat végző pedagógusjelöltek képzése szempontjából olyan minőségi változást jelentenek ezek fejlesztések, amelyek áttételesen a köznevelési rendszer egésze számára bázist nyújtanak a további fejlődéshez, fejlesztéshez. 

A Széchenyi 2020 program támogatásával megvalósul a tantermek, folyosók és egyéb oktatáshoz kapcsolódó terek festése, a Bartók téri testnevelő tanári szoba padlózatának cseréje, a lépcsők burkolatának javítása, lépcsőfeljáró korlátok cseréje, beépített szekrények cseréje, a Barkóczy utcai épület tornatermének teljeskörű felújítása. A Bartók téri épület első emeletén kialakítanak egy, a jelenkor oktatási feltételeit teljeskörűen kielégítő informatikatermet harminc munkaállomással. A 2022 októberében induló, tizenkét hónap időtartamú projektben beszereznek modern, mobilizálható, kényelmes, ergonómiai szempontokat is érvényesítő, a kor követelményeinek megfelelő tantermi bútorokat, praktikus, nyitott, illetve zárt polcrendszereket, tornatermi bútorokat és tornaeszközöket. A két feladatellátó hely belső megújulása mellett felszerelik az udvarokat kültéri padokkal és asztalokkal, telepítenek egy-egy ütéscsillapító térburkolattal ellátott kéttornyú csúszdás tornyot, valamint a Bartók téri aszfaltozott sportpályát elkerítik.

A projektnek köszönhetően a Gyakorlóiskola mindkét épülete úgy tud megújulni, hogy az oktatási eszközök és oktatási környezet is képviselni fogja azt az innovatív, minden tekintetben modern pedagógiai szemléletet, ami egyrészt segíti a gyermekek kompetenciafejlesztését, másrészt mintát nyújt a jövő pedagógusainak.

A projektről bővebb információt ezen az oldalon olvashatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában