Jószándék

2022.10.11. 20:00

Menhelyet, állatkórházat és kutyaiskolát építenének megyénkbe az állatvédő szurkolók

Keresik a megfelelő helyet, Kápolna és Hatvan jött szóba eddig.

Sz. M. L.

Heves megyében keresnek új telephelyet

Forrás: Szurkolók az Állatokért Alapítvány/Facebook

Egyre többet láthattok minket Heves megyében, azon belül Egerben és környékén – persze, nem véletlenül. Leendő menhelyünk ügyeit intézzük, ezért szinte állandó vendégei vagyunk a városnak – tette közzé a Szurkolók az Állatokért Alapítvány hétfőn. Mint írták, cégek és vállalkozásokat jelentkezését várják, akik szeretnének részesei lenni a menhelyük létrehozásában.
Megkérdeztük a vezetőjüket, Kapin Richárdot, hogy pontosan hová tervezik.

– Jelenleg még nincs döntés, Kápolna, illetve Hatvan is esélyes. Előbbi településen egy nagyobb magánterület található, mellette pedig az önkormányzatnak van területe. Itt található a macskaárvaház is, velük baráti viszonyt ápolunk. Hatvanban szintén tárgyalunk egy 10-15 ezer négyzetméteres magánterületről. Azért választottuk Heves megyét, mert egyre több vállalkozással, polgármesterrel és jegyzővel kerültünk jó kapcsolatba, valamint Borsod és Szabolcs is a közelben van, ahol gyakran kell sajnos megjelennünk, mert sok a probléma. A menhely mellett álmunk egy kutyaiskola illetve egy huszonnégy órás ügyeletet biztosító állatkórház is, hiszen a környéken nem igazán van ilyesmi. Persze, a megye gyönyörű természeti környezete sem hátrány, hiszen a munka mellett szeretünk jó környezetben lazítani is – fejtette ki Kapin Richárd. Hozzátette, aki ötletekkel, szakmai javaslattal és tanáccsal, fizikai munkával vagy építkezéshez szükséges anyagokkal segíteni szeretne, annak jelentkezését a  [email protected] e-mail címen várják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában