Koszorúzás

2022.10.23. 19:06

Nagy Csaba: Füzesabony olyan közösséget alkot, amely képes összefogni a jövőnkért

A nemzeti ünnepünkön – az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulóján – megtartott városi koszorúzási ünnepséget követően Füzesabony polgármestere, Nagy Csaba mondott ünnepi beszédet vasárnap késő délután a Közösségi Házban rendezett eseményen.

S. S.

Illusztráció

Forrás: Unger Tamás

– A szabadságunkat ünnepelni és 1956 hőseire emlékezni gyűltünk össze. Megtesszük ezt évről évre, egy közösséget alkotva. Egy olyan közösséget, amelynek ereje van, össze tud fogni az otthonunkért, a jövőnkért. Mint 1956-ban, napjainkban is nagy szükség van erre, mert a kényelmes és biztonságos életünkből kizökkentettek minket a napjainkban zajló folyamatok – mondta Nagy Csaba, Füzesabony polgármestere az 56-os kopjafánál tartott városi koszorúzást követő ünnepi beszédében. Úgy fogalmazott, hogy napjainkban ismét szükség van a közösség erejére, mint 1956 hőseinek, akiknek bátorságát épp az adta, hogy az egyéni érdekeket háttérbe szorítva, együtt harcoltak a szabadságért. Nekünk itt arra azonban nagyon kell figyelni, hogy nincs helye az önérdeknek, a kicsinyességnek és egymás becsmérlésének.

– Nem számít a származás, a vagyoni helyzet és a párthovatartozás, hiszen valamennyien magyarok vagyunk – hangsúlyozta, majd hozzátette: nagyon fontos, hogy szeressük hazánkat, környezetünket, településünket, az itt élőket.

– Felelősséggel tartozunk a máért és a jövőnkért. Csak együtt jöhetünk ki a válságból – emelte ki beszédében a városvezető.

Az ünnepi rendezvényeket egyébként a már hagyományos Futabonnyal kezdték, majd szentmisén is emlékeztek a hősökre a Teleki Kápolnában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában