Változás

2022.10.30. 07:20

Nem bliccelhetik el a kommunális adót a gyöngyösi bérlők

A bérleti szerződések ezentúl egyértelműbben tartalmazzák majd a bérlők kommunális adó fizetési kötelezettségét.

Sz. Sz. I.

A Polgármesteri Hivatal épülete Gyöngyösön

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A gyöngyösi képviselő-testület néhány ponton módosította az önkormányzat lakásrendeletét, számolt be a döntésről a polgármesteri hivatal. Közlésük szerint a bérleti szerződések ezentúl egyértelműbben tartalmazzák majd a bérlők kommunális adó fizetési kötelezettségét. Ez természetesen eddig is terhelte a lakókat – mint minden ingatlanhasználót –, azonban a tapasztalatok alapján sokan elmulasztották befizetni az adót.

A szerződés kitér majd az udvarok, kertek gondozásának kötelezettségére is. A módosítás pontosításokat tartalmaz az Ingatlanért bérlakást elnevezésű programmal kapcsolatban is. A konstrukció lényege, hogy az ingatlanukat az önkormányzatnak eladásra kínálók a vételér mértékéig bérlakást kapnak az önkormányzattól, így megnyugtató módon lehet rendezni a lakhatását azoknak, akik valamiért nehéz anyagi helyzetbe kerültek, de ingatlantulajdonnal rendelkeznek.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában