Stay in alive

2022.10.16. 14:44

Nyitrai Zsolt: mindenki tanulja meg az újraélesztés lépéseit!

A kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott, országgyűlési képviselő a Facebookon hívta fel a figyelmet az Újraélesztés nemzetközi napjára.

HEOL

Forrás: Nyitrai Zsolt/Facebook

- Ma van az újraélesztés nemzetközi napja. Ne féljünk segíteni! Évente több mint 7 ezren halnak meg kórházon kívül, utcán, munkahelyen, közterületen hirtelen szívhalál miatt. Pedig a többségük életét meg lehetne menteni - írta saját Facebook-oldalán Nyitrai Zsolt.

A kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott a bejegyzésében arról is szólt, hogy az esetek nagy részében felkészületlenségünk és a félelmünk miatt meg sem próbálunk segíteni. Az időben elkezdett újraélesztéssel esélyt adunk a betegnek a túlélésre. Ha késlekedünk, minden egyes percben 10-20 százalékkal csökken az életben maradás esélye.

Mint fogalmazott, az országban 1500 nyilvános helyen van félautomata, mindenki által használható defibrillátor. A laikusoknak kifejlesztett készülékek használatával a gépi hang utasításait követve megmenthetjük egy bajbajutott életét.

- Győrfi Pállal arra buzdítunk mindenkit, hogy tanulja meg az újraélesztés lépéseit. Országszerte bárki részt vehet a mentők ingyenes „Hősképzésén” és az életmentést már ingyenes mobilalkalmazások (SzívCity, ÉletMentő App) is támogatják - tette hozzá. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában