Tisztelgés

2022.10.23. 15:09

Ötvennél is több szervezet koszorúzott az '56-os emlékműnél Egerben + fotók

Több mint ötven szervezet, elsőként az '56-os Szövetség Egri és Területi Szervezete koszorúzott a megyeszékhelyen az '56-os emlékműnél vasárnap.

S. S.

A rendőrség képviselői is megkoszorúzták az emlékhelyet

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Rövid megemlékezést – a Himnusz, majd Radnóti Miklós Nem tudhatom című, Zádori Szilárd tolmácsolásában elhangzott versét – követően koszorúztak Egerben az ünnepség résztvevői az '56-os emlékműnél. Elhelyezte a megemlékezés koszorúját az '56-os Szövetség Egri és Területi Szervezete, dr. Pajtók Gábor, az egri választókerület országgyűlési képviselője, a város önkormányzata, a megyei és járási kormányhivatal, illetve a Heves Megyei Védelmi Bizottság képviselői.

Koszorúzott a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság és az Egri Rendőrkapitányság, a katasztrófavédelem megyei igazgatósága, a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet, a Magyar Honvédség nevében az Egerbe települt katonai szervezetek képviselői, vitézi és történelmi rendek, lovagrendek,  egyesületek, pártok, alapítványok képviselői, a katolikus egyetem, a város iskolái, kulturális intézményei.

Az ünnepség – az eseményen végig közreműködő Modus Rézfúvós Együttes előadásában – a Szózattal ért véget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában