Programajánló

2022.10.06. 19:55

Sörfesztivál Hatvanban, Maratoni Folk Hétvége Egerben - ezen a hétégén sem unatkozunk Heves megyében

Összegyűjtöttük, melyek azok a hétvégi programok, amelyek közül érdemes szemezgetni.

HEOL

Hatvani Sörfesztivál

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

Október 7., péntek:

 

Eger:

  • 17 órakor a Szent Hedvig Kollégium kiállítótermében (Eger, Dobó-tér 6.) XIV. Agria Aut Art kiállítás nyílik. Köszöntőt mond dr. Pajtók Gábor, Eger és térsége országgyűlési képviselője, a kiállítást megnyitja Ónodi Mátyás művésztanár.
Forrás: visiteger.com
  • 16 órakor a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtárban (Eger, Kossuth L. utca 16.) a zene világnapja alkalmából tanár-diák hangversenyt rendeznek. Az elhangzó műveket megszólaltatják az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Művészeti Iskola és az Egri Farkas Ferenc Zeneiskola művésztanárai: Bajzáth Linda (zongora), Belkovics Zoltán (ének), valamint a két intézmény magánének és zongora tanszakos növendékei.
  • 18 óra 30 perckor szintén a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtárban Bródy Quizzone-t rendeznek az Országos Könyvtári Napok keretében. Szeretettel várnak minden kvízezni, okosodni vagy okoskodni vágyó csapatot,a melynek ideális létszáma 4–6 fő. Az asztalok kényelmes távolságban történő elhelyezése miatt 8 csapat jelentkezését tudják elfogadni. Az általános műveltségi kvíz során 66 izgalmas, szórakoztató és izzasztó kérdés hangzik el 7 különböző játékblokkban. A győztes csapat jutalma egy hatalmas, sikerkönyvekből álló könyvcsomag. Az ingyenes programra jelentkezni a Facebookon, az esemény üzenőfalán a csapatnév és a létszám megadásával lehet.
  • 17 órától a Bartakovics Béla Közösségi Házban vasárnapig tartó maratoni folkhétvége kezdődik a 40 éves Heves Megyei Népművészeti Egyesület Számadás című kiállításának megnyitójával.
Forrás: visiteger.com
  • 13 és 14 óra között a Dobó István Vármúzeum VárCsaládiKör - Családi délutánok a várban programot szervez. Fontosnak tartják, hogy a diákok számára biztosított múzeumpedagógiai foglalkozásaik alapján több generációnak nyújtsanak ismereteket kiállításaikból és gyűjteményeikből kiindulva. Az elméleti tudáson és a jó hangulaton kívül egy saját készítésű tárgyat is elvihetnek emlékül.

Hatvan:

16 órától két napos sörfesztivál kezdődik a Népkertben. A rendezvény ingyenes, és ahogy azt már megírtuk, poharazgatás közben, még a környezetet is óvhatjuk. 

Forrás: hatvaniprogramok.hu

Gyöngyös:

14 és 16 óra között Mesélő kövek, mesélő házak... névvel sétát szerveznek. A múzeum elől induló, Gyöngyös belvárosába tartó sétát muzeológusok vezetik. Az út során a történész a műemléki épületek történetéről, történelmi vonatkozásairól mesél, míg a geológus az építő- és díszítő kövekkel, azok eredetével, felhasználási módjával ismerteti meg az érdeklődőket. A program ingyenes, de regisztráció szükséges a részvételhez.

Felsőtárkány: 17 órától Zenekuckó a Faluházban (fő út 350.). A Klub fő célja, hogy a településen élő legifjabb gyerekeknek és szüleiknek találkozási lehetőséget és tartalmas programokat kínáljon.

Október 8., szombat:

 

Eger:

  • 10 órakor Városi séta (térben és időben) könyvtártól könyvtárig címmel rendez sétát a Felnémeti Fiókkönyvtárból a Központi Könyvtárba a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár. Találkozó: október 8., szombat 10:00 óra, Felnémeti Fiókkönyvtár (Kovács Jakab út 35.), túravezető: Turay Zoltán, össztáv: kb. 5,8 km, szint: kb. 28 méter. Tervezett érkezési idő: 13 óra.  A séta végén pedig minden résztvevőt vendégül látnak egy kis harapni- és innivalóra a könyvtár központi épületében, vagyis a Nagypréposti palotában. Jelentkezni Turay Zoltánnál lehet a [email protected] e-mail címen.
  • 15 és 19 óra között szintén a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár szervezésében Kisgombos nap a könyvtárban elnevezésű programot szerveznek. Az ingyenes program során Bemutatkozik a biatorbágyi Kisgombos Könyvesbolt és Kiadó. Gyerekeket, fiatalokat és felnőtteket egyaránt várnak a Központi könyvtárba, ahol szívmelengető történetekkel, élő mese- és énekszóval, hangszeres mesekalanddal, világjáró játékokkal, illusztrációs kiállítással és alkotóműhellyel, lélekemelő és vidám pillanatokat megosztva, tölthetnek egy szép, őszi délutánt jó könyvek és könyvbarátok társaságában. A délután folyamán A két csillag című mesegyűjtemény útjain megidézik a francia világjáró mesemondó, Samuel Allo inspiráló programját, aki szerte a világon úgy gyűjti össze az embereket, kicsiket és nagyokat, beszélgetni, mesélni, énekelni, táncolni, akárcsak a régi időkben. 15 órakor kiállításmegnyitó lesz, Szimonidesz Hajnalka kiállítása A két csillag eredeti festményeiből. 15 óra 30 perckor Talpcsiklandozó táncház kicsiknek a gyerekkönyvtárosokkal, majd 16 órától könyvbemutató: A két csillag - Egy vándor mesemondó történetei - Samuel Allo gyűjtése. 17 óra 30 perctől Mesefestő - szabadtéri alkotóműhely (A program során lesz könyv- és nyomatvásár is dedikálási lehetőséggel, valamint játékvásár a Kisgombos Könyvesbolt válogatott kedvenceiből.)
  • 9 órától az Érsekkertben Richter egészségnap lesz. A Richter Egészségváros egy ingyenes családi programsorozat, amely szűrésekkel, egészségügyi tanácsadásokkal és ismeretterjesztő előadásokkal kívánja felhívni a lakosság figyelmét az egészségmegőrzés fontosságára és jelentőségére. 

Idén ősszel az utolsó helyszín Eger lesz, ahol a Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézetnek szánt adomány összegét növelhetik majd tovább a programjaink aktív résztvevői.

Forrás: visiteger.com
  • 10 és 18 óra között az Egri Road Beatles Múzeumban, (Eger, Csiky Sándor utca 30.) Beatles gyűjtők országos találkozója lesz. A program elsősorban találkozások, jó beszélgetések lesznek, valamint Beatles ritkaságok, néhány érdekes előadás, könyvbemutatók és a végén egy közös túra a Szépasszony-völgybe. A programra a Facebook-on lehet jelentkezni.
  • 11 órától a Maratoni Folkhétvége keretében táncforgatag lesz a Dobó-téren. 18 órától a Bartakovics Béla Közösségi Házban Lanou - Love Folk koncert, vendég: Lantos Zoltán hegedűművész. A 20 órától kezdődő, szintén a Bartakovicsban tartandó Parno Graszt koncertre már kaphatóak a jegyek.

Demjén: 12 órától a Demjéni Közösségi Házban (Széchenyi út 36.) tartják meg a XIII. Káposztás Étkek Napját.

Forrás: programturizmus.hu

Andornaktálya: 8 és 14 óra között zsibvásár lesz a templom előtti téren. Az Andornaktályai Zsibvásár egy bolhapiac, vagyis a feleslegessé vált használt cikkekre szakosodott, elsősorban magánemberek közötti árucserére szolgáló piacforma. Itt a különféle gyűjteményektől kezdve a dísztárgyakon keresztül, a könyvekig, a ruhákig szinte minden megtalálható. A zsibvásáron a helypénz befizetése után bárki szabadon kereskedhet: eladhatja, vagy elcserélheti áruit.

Bükkszék: 11 órától tökös felvonulás, majd a kemping területén rendezik meg a Tökös finomságok versenyét.

Október 9., vasárnap:

 

Eger: 10 és 14 óra között rendkívüli nyitvatartás keretében 70 %-os kedvezménnyel lehet beiratkozni a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtárba (Eger, Kossuth L. utca 16.).

Gyöngyös: 9 és 15 óra között az állatok világnapja alkalmából családi programot tart a Mátra Múzeum élőállat-bemutatókkal, kvízekkel, játékokkal. A pálmaházban látványetetés is lesz, a vállalkozó kedvű látogatókat egy kis mozgásra invitálják a kertbe: 9 óra 30 perctól 10 óráig jógamozdulatokon keresztül változhatnak át kedvenc állataikká. 11 órától Ausztrália élővilágát mutatják be időszaki kiállításon. Mindemellett Állat kvíz, játékok, kézműves foglalkozások, és 10 órától, valamint 14 órától egy órás vezetett gyűjteménylátogatás várja az érdeklődőket.

Váraszó: 11 órától Élő gregorián - Hangzó Árpád-kor koncertet tartanak. A búcsún, Magyarok Nagyasszonya ünnepén a szolnoki Veritas Schola gregorián misét énekel Szabóné Polgár Edit vezetésével. A szentmisét bemutatja Fehér Róbert plébános.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában