Közlekedés

2022.10.28. 12:55

Tizenhárom utcában egy lesz az irány Füzesabonyban

Elkészült az forgalomtechnikai terv, amely alapján egy tucatnál is több utca egyirányúsítható lenne Füzesabonyban. Az elképzelésekről szerda délután lakossági fórumon tájékoztatták az érdeklődőket.

S. S.

Nagy Csaba, Füzesabony polgármestere portálunknak hangsúlyozta, hogy tervről van szó, s várják továbbra is az elképzelésekhez való észrevételeket, javaslatokat. Az elképzelés lényege az – tudtuk meg a polgármestertől –, hogy az északi városrészen kettő, míg a déli részen tizenegy utcát tesznek egyirányúvá.

– A változtatásokra azért van szükség, mert önkormányzatunk az elmúlt évben jelentős összeget fordított a meglévő útburkolatok felújítására. Annak érdekében, hogy ezek az utak jó állapotban megmaradjanak, át kell gondolnunk a közlekedés rendjét – mondta a városvezető.

Tájékoztatása szerint a terveket – az önkormányzat megbízásából – a Hajas-Útterv Bt., nevesítve Hajas Gyula útépítési üzemeltetési és fenntartási szakmérnök készítette el. Az elképzelések szerint azokat a forgalmas és fontos közintézmények melletti (óvoda, sportcsarnok) utcákat kellene egyirányúsítani, amelyek mindössze három méter szélesek. Ezzel a lépéssel megszűnhetne az utak széleit lejáró szembejövő forgalom.

– Az egyirányúsítás ütemezéséről önkormányzatunk dönt, és utána kerülhetnek ki az útburkolati jelek és az egyirányú forgalmat mutató közlekedési táblák is az utcákra. Természetesen itt is hangsúlyozom, hogy továbbra is várjuk a véleményeket az itt élőktől – mondta Nagy Csaba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában