Kórusfesztivál

2022.10.06. 17:14

Újabb zenei programmal gazdagodik Eger

Barta Katalin

Az Egri Érseki Fiúkórus 10 éves jubileumi koncertje.

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Egerben a Fertálymesteri Testület Férfikara is csatlakozik Gárdonyi Géza halálának 100. évfordulójához. 
A Bor-dalok elnevezésű rendezvény felhívja a figyelmet az író borhoz kapcsolódó dalaira, valamint hagyományt szeretne teremteni a városhoz kapcsolódó borkultúra népszerűsítésére a kórusfesztivál évenkénti megrendezésével.  

A Gárdonyi Kórusfesztivál október 14-én délután fél öttől kezdődik a Bor útja című dalos felvonulással a városban. A dalosok a Bárány utca – Kis Dobó tér – Dobó tér – Érseki Palota – Széchenyi utca – Minaret - Servita utca – Cifrakapu tér szakaszon haladnak el. Este fél héttől kezdődik a Kórustalálkozó a Régi Cifra Iskola Kórus és Koncert termében. 

Fellépnek az Avasi Borút Egyesület dalárdája, Miskolcról, a Borvirág Férfikórus, Egerszalókról, a kunhegyesi Búzavirág Népdalkör, az Egri Csillagok Népdalkör, az Egri Érseki Fiúkórus, az Egri Fertálymesteri Testület Férfikara, a Hajdina Citerazenekar Kunhegyesről, valamint az egri Kékibolya Honvéd Népdalkör. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában