Átalakítás

2022.10.02. 16:04

Újraépítik a Sütisziget épületét Karácsondon

Nem kerülhette el a lebontást a napokban az a József Attila utcai, önkormányzati tulajdonú ingatlan, amit a helyiek Sütisziget néven ismertek.

Sz. Sz. I.

Földi Csaba polgármester arról tájékoztatott, hogy az ingatlan felújítását tervezte az önkormányzat, erre megnyert pályázattal is rendelkezett. Ám az épület egy része 2019-ben omlani kezdett, azt el is bontották. 

– Már akkor sejthető volt, hogy az ingatlant nem lehet megmenteni. Ezt statikai szakvélemény, és több műszaki szakemberrel történt konzultáció meg is erősítette. A képviselő-testület az év elején egy új épületet terveztetett, amely már megkapta az építési engedélyt, és a szükséges hatósági eljárások is lezárultak. Az korábban elnyert pályázat módosításával ebben az épületben kaphat helyet és egy új intézményt az idősek nappali ellátása, a családsegítő szolgáltatás, a szociális étkezés, valamint a házi segítségnyújtás is – összegezte Földi Csaba. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában