Fizetős parkolóhelyek

2022.10.19. 11:39

Visszavonta a parkolódíjak növekedését célzó előterjesztést Eger polgármestere

Mirkóczki Ádám elolvasta a neve alatt futó előterjesztést, és nem ért egyet az árnöveléssel. Szeretne viszont új, modern parkolási rendszert.

Sz. M. L.

Mirkóczki Ádám, Eger megyei jogú város polgármestere

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

 – A parkolási díjak és fizető zónák felülvizsgálatára irányuló előterjesztést Juhász Ádám (Fidesz-KDNP) képviselő úr nyújtotta be a szeptember 29-i közgyűlésen, azt a testületi többség elfogadta.  A felülvizsgálatot és az új javaslat kidolgozását az EVAT Zrt. végezte és az előterjesztés szövegszerű javaslatát is az EVAT Zrt. munkatársai írták, velem semmilyen módon nem egyeztetve.  Áttanulmányozva az anyagot, kijelentem, hogy annak sem irányával, sem tartalmával nem értek egyet, sőt ebben a válságos időszakban kifejezetten károsnak tartom az egri polgárok ilyen típusú sarcolását – írta közleményben Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere.


– Tekintettel arra, hogy a nevemre szignálták az előterjesztést, azt a mai napon visszavonom.  Hosszú ideje következetesen azt az álláspontot képviselem, hogy csak olyan parkolási-díj emelést tudok elképzelni és támogatni, mely az egrieket nem, vagy nem olyan arányban érinti, mint a nem egri autósokat.  Az általam elképzelt rendszer bevezetéséhez viszont új, a XXI. század követelményeinek megfelelő, modern parkolóórák beszerzésére van szükség. Egy ilyen rendszer beszerzéséhez az előkészítő munkát már megkezdtük, és tárgyalásokat folytatok annak érdekében, hogy a város jelenlegi gazdasági helyzetében is vállalható finanszírozási konstrukciót találjunk.  Amíg az új infrastruktúra beszerzése nem történik meg, a magam részéről semmilyen generális, az egrieket és nem egrieket egyformán sújtó emelést nem fogok támogatni. Nekem az a városvezetési filozófiám, hogy Egerben az egrieket kell pozitívan megkülönböztetni – húzta alá Mirkóczki Ádám.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában