Vetélkedő

2022.10.11. 19:06

Vizek őrzői – verseny a vizek természeti értékének megismerésére

Természetismereti megmérettetést hirdetnek általános iskolás diákok részére – olvasható a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság hivatalos honlapján.

B. D.

Az igazgatóság oldalán a vetélkedő és a jelentkezés részletei olvashatók. A cél, hogy a diákok megismerjék a vízi és vizes élőhelyek természeti értékeit. Két korosztályban 5-6. és 7-8. osztályos tanulók jelentkezését várják, háromtagú csapatokban. Három fordulót és egy döntőt foglal magába a verseny, a fordulók feladatsorait elektronikus úton küldik ki a regisztrált csapatoknak. 

Forrás: Bükki Nemzeti Park Igazgatóság/Facebook

Az első két rész természetismereti feladataiban természetes vizeink, és a hozzájuk kötődő élőlények szerepelnek. A harmadikban a vízi és vizes élőhelyeket érintő természetvédelmi kérdésekkel foglalkoznak. A jövő év áprilisában rendezendő döntő az első három forduló témaköreit dolgozza fel. Oda mindkét korosztályban az öt legtöbb pontot szerzett csapat jut tovább. A terepi feladatok mellett a versenyzők által kiválasztott, a lakókörnyezethez, vagy az iskolához közeli vizes élőhely részletes bemutatása lesz a feladat kiselőadás formájában.

A dobogós helyezettek természetiskolai programot, valamint az igazgatóság bemutatóhelyeire szóló díjmentes belépőket nyerhetnek. November 14-ig várják a csapatok jelentkezését, további részletek a Bükki Nemzeti Park igazgatóság honlapján olvashatók.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában