Élőben

2022.11.05. 08:30

15 markazi iskolás szavalt a webes Versfolyamban

A nemzetközi online versolvasó találkozón hat ország ötvennyolc tanintézménye vett részt.

Sz. Sz. I.

Forrás: markaz.hu

Idén már másodszor nevezett be a markazi Várvölgye Általános Iskola az október végén rendezett, Versfolyam elnevezésű webes élő versolvasó találkozóra, számolt be Polonkainé Gál Beáta, az iskola pedagógusa. Közlése szerint Wass Albert versről vallott, „Mikor a vers fakad, egy pillanatra minden más megáll” gondolata adott biztatást számukra az idei újabb szerepléshez. A pedagógus arról is tájékoztatott, hogy a Rákóczi Szövetség által szervezett, 58 általános- és középiskola részvételével lezajlott online versolvasó találkozóra hazánk mellett Szlovákiából, Szlovéniából, Ukrajnából, Romániából, sőt, Ausztráliából is neveztek. 

– Tizenöt diákunk olvasott verset ország-világ előtt. Iskolánk öt pedagógusa dolgozott a projektben: Góbor Zsolt István, Izraelné Bacsa Éva, Kocsis Erika, Valaskáné Poncski Hajnalka és jómagam. Tanulóinknak hatalmas élmény volt élő adásban magyar költők verseit olvasni, elmondani. A műsor megtekinthető a versfolyam.hu oldalon, Versfolyam 2022. címmel – fogalmazott Polonkainé Gál Beáta.

 

Címkék#iskola

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában