Újrahasznosítás

2022.11.22. 13:19

A főispán is szedte a szemetet a 25-ös út mentén a Hulladékcsökkentési Héten

A Heves Megyei Kormányhivatal idén is csatlakozott az Európai Hulladékcsökkentési Hét kezdeményezéshez.

M. H.

Ignácz Balázs, a Heves Megyei Kormányhivatal főispánja is szedte a szemetet a 25-ös főút Kerecsend felé tartó szakaszán

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A kormányhivatal hulladékgazdálkodási osztálya kedden 9 órától szemétszedési akciót szervezett Egerben, a 25-ös főút Kerecsend felé tartó szakaszán. A szemétszedési akcióban részt vett Ignácz Balázs, Heves megye főispánja is.

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét 2009 óta a fenntartható jövő érdekében hívja fel a figyelmet a tudatos hulladékgazdálkodásra, a hulladék keletkezésének megelőzésére és az újrahasznosítás fontosságára. A kampány kiemelt témája idén a körforgásos és fenntartható textíliák, a cél a textilipar ökológiai lábnyomának csökkentése, a textilhulladék keletkezésének megelőzése, az újrahasznosítás és ezáltal a textilek élettartamának növelése áll. 

Szemétszedési akciót szervezett a Heves Megyei Kormányhivatal hulladékgazdálkodási osztálya a 25-ös főút Kerecsend felé tartó szakaszán.
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

 A hulladékgazdálkodási hatóság munkatársai a textil újrahasznosításának lehetőségeit nagyban is szeretnék megmutatni, így iskolás osztályoknak szerveztek virtuális üzemlátogatást a textilhulladékot felhasználó Texaid Kft.-hez. Az online előadásra tucatnyi iskola jelentkezett. A szakemberek személyesen is látogatást tettek a megye tíz iskolájába, ahol szemléletformáló órákat tartanak a körforgásos gazdálkodás, textilhulladékok gyűjtése és hasznosítása témákban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában